25.7 C
Banja Luka
Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeBANJALUKAPo ugledu na Beograd Banjaluka će imati manifestaciju „Dani porodice“

Po ugledu na Beograd Banjaluka će imati manifestaciju „Dani porodice“

Banja Luka će dobiti manifestaciju „Banjalučki dani porodice“ po ugledu na „Beogradske dane porodice“.

Najavljeno je ovo nakon susreta gradonačelnika Banje Luke i Beograda, Draška Stanivukovića i Aleksandra Šapića, koji su u okviru jučerašnjeg Svesrpskog sabora posjetili manifestaciju „Beogradski dani porodice“.

Gradonačelnik Stanivuković je kazao da će u Banjoj Luci, po uzoru na Beograd, sljedeće godine biti organizovani „Banjalučki dani porodice“ koji će, isto kao i beogradski, trajati dva mjeseca.

Pozvao je Šapića da krajem avgusta posjeti Banju Luku i prisustvuje svečanom otvaranju najvećeg gradskog parka u cijeloj Republici Srpskoj i BiH.

Podsjećamo, dvojica gradonačelnika zajedno su juče obišli pojedine institucije u ovom gradu i tom prilikom razgovarali o bitnim temama za dva grada – za Beograd i Banju Luku.

-Dva naša važna grada – srpska, dva naša grada – sarađuju – i bratski i prijateljski. Dva naša grada napreduju i razvijaju se, jer kada Beograd i Banja Luka napreduju, kada se razvijaju to znači da srpski narod ide prema naprijed, odnosno da Srbija i Republika Srpska idu prema naprijed. Gradonačelnik Šapić i ja dogovorili smo i da svaki veliki projekat koji uradimo, kako u Banjoj Luci, tako i u Beogradu, obilježimo tako što ćemo jedan drugog posjetiti, da se uvjerimo da naši gradovi idu prema naprijed – kazao je Stanivuković nakon susreta sa Šapićem.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
25.7 ° C
25.7 °
25.7 °
55 %
0.3kmh
44 %
čet
33 °
pet
38 °
sub
32 °
ned
28 °
pon
29 °

Posljednje