25.7 C
Banja Luka
Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeBANJALUKAKulturaDo kraja juna prijave za dodjelu „Kočićeve nagrade“

Do kraja juna prijave za dodjelu „Kočićeve nagrade“

U toku je Javni poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2024. godinu.

Kako je navedeno u pozivu koji je obajvio Organizacioni odbor 59. Kočićevog zbora – „Kočićeva nagrada“ se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike koje odlikuju visoke naučne, umjetničke i stručne vrijednosti u duhu Kočićevog stvaralaštva.

Ova nagrada se sastoji od Povelje i novčane nagrade, koja je ove godine povećana na iznos od 5.000 KM.

Kandidata za „Kočićevu nagradu“ mogu predložiti: udruženja književnika, izdavači, biblioteke, obrazovne i naučne institucije iz oblasti srpskog jezika i književnosti, te pojedinci, uz obavezu da prijedlog bude dostavljen u pisanoj formi sa obrazloženjem.

Prijedlozi se dostavljaju Odjeljenju za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Banje Luke, putem prijemne kancelarije Gradske uprave – kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: za dodjelu „Kočićeve nagrade“ za 2024. godinu, ili putem pošte – preporučeno, na adresu: Grad Banja Luka, Gradska uprava, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

„Kočićeva nagrada“ biće uručena laureatu na svečanoj akademiji koja će biti organizovana u okviru ovogodišnjeg „59. Kočićevog zbora“.

Javni poziv preuzmite OVDJE.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
25.7 ° C
25.7 °
25.7 °
55 %
0.3kmh
44 %
čet
33 °
pet
38 °
sub
32 °
ned
28 °
pon
29 °

Posljednje