13.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeBANJALUKADrinić otvorio Međunarodno karting takmičenje: Banjaluka epicentar sportskih dešavanja

Drinić otvorio Međunarodno karting takmičenje: Banjaluka epicentar sportskih dešavanja

Međunarodno karting takmičenje Nagrada Banjaluke 2024 u Zalužanima otvorio je prijatelj Auto karting – kluba (АКК) „Banjaluka“ narodni poslanik Nebojša Drinić navodeći da ovakvi događaji šalju poruke mira i prijateljstva, ali i popularišu zdrav način života.

Održane su trke za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u kartingu, Nacionalni šampionat Srbije  i Otvoreno prvenstvo regiona, a osim domaćih, takmičili su se klubovi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Drinić je pozdravio sve učesnike i poručio da je Banjaluka ponovo pokazala da je grad sporta.

-Banjaluka je danas centar regiona. Napominjem da se ova trka održava unazad nekoliko godina i da su prvi put gradske vlasti prepoznale značaj i važnost ovog sporta i podržale AKK „Banjaluka“ – istakao je Drinić.

Napominje da je Banjaluka prije nekoliko dana bila centar svijeta kada je u pitanju rafting.

– Banjaluka je epicentar sportskih dešavanja u Republici Srpskoj i grad s bogatom sportskom istorijom. Raduje me što dobija i nove sportske sadržaje koji su nedostajali i koji će je uvrstiti u najrazvijenije evropske centre – istakao je Drinić.

Podsjetio je da Grad Banjaluka podržava karting klub i sve sportske klubove udruženja i entuzijaste koji su naši ambasadori u svijetu.

-Nikada nije bilo ovoliko pozitivnih dešavanja u gradu na  Vrbasu. Gradska vlast nastoji da pored brojnih projekata, uvođenja olakšica koje smo sproveli u djelo, obezbijedi i brojne sadržaje za građane. Da je na dobrom putu pokazuje i to što se obaraju svi rekordi kada je u pitanju posjećenost Banjaluke. Sve je više ljudi koju žele da dođu u Banjaluku, da obiđu naš grad i da učestvuju u takmičenjima i uvijek joj se rado vraćaju – naglasio je Drinić.

Predsjednik AKK „Banjaluka“ Radomir Radukić, na čiju je inicijativu organizovano ovo takmičenje, zahvalio je Driniću kao i gradskoj administraciji na čelu sa gradonačelnikm Draškom Stanivukovićem na podršci.

Grad Banjaluka pokrovitelj je ovog takmičenja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
92 %
0.9kmh
7 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
30 °

Posljednje