23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAVoda konačno stigla i u Granoliće, Loliće i Jorgiće, besplatni priključci

Voda konačno stigla i u Granoliće, Loliće i Jorgiće, besplatni priključci

Završena je izgradnja 3,5 kilometara vodovodne mreže za zaseoke Granolići, Jorgići i Lolići u Mjesnoj zajednici Bistrica, kao i prema crkvi u Brankovcu, a gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je mještanima vaučere za besplatan priključak na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Poručio je da je izgradnjom ove vodovodne mreže za više od 50 domaćinstava ostvaren još jedan cilj.

“Ovaj kraj i prelijepi zaseoci konačno su dobili vodu. Naša poruka jeste da je 2024. godine jedna važna godina za našu Banjaluku, zato što neće biti gotovo nijednog zaseoka ni dijela koji neće dobiti vodu. Banjaluka će ovu 2024. godinu upisati zlatnim slovima kao period kada su svi dobili mogućnost da imaju vodu, a da tu vodu dobiju kroz besplatan priključak”, poručio je gradonačelnik.

Kako je kazao, ova investicija mnogo će značiti za ovaj kraj, da ljudi ostaju ovdje i stvaraju porodice.

“Pored vode, ovim poštenim domaćinima obezbijedili smo i besplatne priključke na vodovodnu mrežu, besplatnu legalizaciju, ali i besplatne građevinske dozvole”, poručio je gradonačelnik.

Kako je naveo, intenzivno se radi i na tome da se osposobi sistem u Bronzanom Majdanu vrijedan dva i po miliona KM, zatim oko milion i po KM vrijedan sistem Donja Kola i blizu dva miliona KM koštaće sistem u Slavićkoj koji bi trebalo da bude završen na proljeće.

“Takođe, intenzivno radimo Racune i pripremamo za septembar da riješimo vodu za visinske zone Starčevice, Potoka i Debeljaka. Naredne sedmice idemo u Jagare visinski dio, gdje ćemo uručiti besplatne vaučere za više desetina domaćinstava”, naveo je gradonačelnik.

Mještani su zahvalili gradonačelniku što im je omogućio da imaju vodu, na šta su dugo čekali.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
51 %
1.5kmh
13 %
sub
22 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje