28.7 C
Banja Luka
Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeBANJALUKASutra preventivni pregledi u ambulanti u Vrbanji

Sutra preventivni pregledi u ambulanti u Vrbanji

Nastavlja se novi ciklus preventivnih zdravstvenih pregleda za stanovništvo Banjaluke, a u sklopu akcije „Za tvoje dobro“.

Tako će u subotu, 11. maja preventivni pregledi biti obavljani na lokalitetu ambulante porodične medicine Vrbanja za građane registrovane u ambulantama porodične medicine Vrbanja sa pripadajućim mjesnim zajednicama.

Akcija se fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja, a osnovni cilj ove akcije je poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz seriju besplatnih preventivnih pregleda. Svi pacijenti dobiće poziv iz ambulante porodične medicine da se odazovu na kontrole. Osobe koje ne dobiju poziv, a ulaze u obuhvaćenu starosnu kategoriju i žele da se pregledaju, mogu da se jave u svoju ambulantu porodične medicine i zakažu pregled.

Preventivne preglede obavljaju doktori specijalisti porodične medicine, radiologije i ginekologije.

Naime, u tekućoj godini JZU „Dom zdravlja“ u Banjaluci planira provesti preventivne aktivnosti, u dane vikenda širom mjesnih zajednica.

Grad Banja Luka je budžetom za 2024. godinu planirao sredstva za preventivne zdravstvene aktivnosti, a o provođenju ovog projekta biće zaključen ugovor između Grada i JZU “Dom zdravlja“ u Banjaluci.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
28.7 ° C
28.7 °
28.7 °
43 %
2.1kmh
20 %
čet
33 °
pet
38 °
sub
32 °
ned
28 °
pon
29 °

Posljednje