8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAStanivuković: Početak radova na saobraćajnici u naselju Česma u martu

Stanivuković: Početak radova na saobraćajnici u naselju Česma u martu

Raspisali smo javnu nabavku za izbor izvođača radova za rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz naselje Česma. U narednih 30 dana sve procedure će biti završene, a početak radova očekujemo već u martu.

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je naglasio kako će pored saobraćajnice, mještani Česme uskoro dobiti i potpuno novi most.

-Pored potpuno nove savremene saobraćajnice, mještani Česme uskoro će dobiti i most čija izgradnja uveliko traje kao i prelijepo šetalište na ušću Vrbanje u Vrbas sa brojnim sadržajima za rekreaciju i uživanje. Istovremeno, u martu gradićemo i javnu rasvjetu kroz naselje Mađir, od novog mosta u Trapistima prema Česmi – kazao je Stanivuković.

Gradska uprava saopštila je da ova gradska administracija intenzivno radi na implementaciji projekta rekonstrukcije dijela ulice Petra Velikog u naselju Česma.

Kako su potvrdili iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, javna nabavka za izbor izvođača radova za rekonstrukciju saobraćajnice u Česmi obuhvatiće rekonstrukciju oko 500 metara saobraćajnice, a radovi će koštati 1.650.000 KM.

Nastavkom izgradnje saobraćajnice u ulici Petra Velikog mještani će dobiti novu modernu saobraćajnicu za bezbjedno i kvalitetno odvijanje saobraćaja, a osim toga biće izgrađena fekalna i oborinska kanalizacija, te druga prateća infrastruktura.

U Česmi je u toku izgradnja najvećeg mosta, a planirano je i kompletno uređenje obale Vrbasa sa brojnim sadržajima za rekreaciju i to na dijelu od postojećeg do budućeg mosta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje