12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAMuzej savremene umjetnosti na izložbi „Proces“ predstaviće novi vizuelni identitet

Muzej savremene umjetnosti na izložbi „Proces“ predstaviće novi vizuelni identitet

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske povodom Dana Muzeja u četvrtak, 8. februara u 19.00 časova biće otvorena izložba grafičkog dizajna „Proces“.

Riječ je o izložbi koja je nastala kao rezultat četvorogodišnjeg evropskog projekta „ReCulture: Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana“ u okviru programa Kreativne Evrope.

-Na izložbi „Proces“ biće predstavljeni novi vizuelni identitet Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske kao i vizuelni identiteti ostalih institucija kulture koje su dio ovog projekta: Kulturnog centra Trebinje, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Umjetničke kolonije Danilovgrad, s tim da će poseban naglasak biti stavljen na institucije iz Republike Srpske zbog činjenice da je Kulturni centar Trebinje glavni nosilac ovog projekta. Mijenjanjem svojih vizuelnih identiteta kroz ovaj projekat institucije su pokazale kako osavremeniti i poboljšati svoju transparentnost i učvrstiti svoje pozicije vodećih institucija kulture u sredinama u kojima djeluju – navedeno je u saopštenju Muzeja.

Dodaju da će izložba predstaviti četvorogodišnje trajanje projekta u okviru koga su odabrani timovi mladih dizajnera radili na različitim aspektima vizuelnog identiteta navedenih institucija, uz aktivnu podršku lokalnih i evropskih mentora.

-Dizajnerski tim koji je radio na rebrendiranju Muzeja pod vođstvom mentora Nemanje Mićevića, grafičkog dizajnera MSURS, čine mladi dizajneri Luka Matić i Sonja Jovanović. U okviru izložbe publika će imati priliku da pogleda dizajnerska rješenja novih logotipa, odabrane palete boja i fontova te njihove primjene na plakate, društvene mreže, veb-sajt i primjere aplikacija na suvenire. Ovom prilikom Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske posebno će predstaviti svoj novi logotip inspirisan satom koji se nalazi iznad centralnog ulaza u Muzej – dodato je u saopštenju.

Povodom ove reprezentativne izložbe biće priređen 3D maping koji se sastoji od projekcije animacije i pokretne grafike novog logotipa čiji je autor Mladen Đukić, profesor sa Akademije umjetnosti u Banjoj Luci, sa timom svojih saradnika.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje