23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeDOGAĐAJISrijeda u Banskom dvoru: Izložba „Soba hipersenzibilnosti i snova“ akademske slikarke Božane...

Srijeda u Banskom dvoru: Izložba „Soba hipersenzibilnosti i snova“ akademske slikarke Božane Grubor

Izložba „Soba hipersenzibilnosti i snova“ akademske slikarke Božane Grubor biće otvorena u srijedu, 24. januara u Malom izložbenom salonu Banskog dvora sa početkom u 19.00 časova.

Izložba predstavlja jedinstveno putovanje kroz našu psihičku i emotivnu stvarnost, istražujući dubine uma kroz spoj umjetnosti i psihologije.

-Ova raznolika postavka likovnih radova mami posjetioce da zarone u kompleksnost ljudske duše i da istraže neslućene aspekte sopstvenog unutrašnjeg svijeta – ističe prof. dr Milica Drobac Pavićević.

Kako je kazala, jedan od ključnih elemenata izložbe je art terapija, koja se poigrava kreativnošću kao sredstvom introspekcije.

Pojašnjava da nas posmatranjem apstraktnih oblika, Božanini radovi podstiču da istražimo svoje podsvjesne misli i asocijacije.

-Njeni likovni fragmenti postaju ogledalo unutrašnjeg svijeta, otkrivajući skriveni jezik simbola koji često nosimo u sebi, a koji se manifestuje kroz nepregledne oblike i linije – dodala je ona.

Inače, Božana Grubor, je akademska slikarka rođena 1997. godine u Banjoj Luci, gdje je završila srednju školu, a potom svoje školovanje nastavila na Akademiji umjetnosti u Banja Luci na smjeru slikarstvo. U svom dosadašnjem radu koristi se raznim tehnikama: slikanjem, crtežom, grafikom, kolaž tehnikom kao i drugim.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
40 %
2.5kmh
10 %
sub
23 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje