12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKASport i kultura čekaju Skupštinu grada

Sport i kultura čekaju Skupštinu grada

Odjeljenje za društvene djelatnosti, kao resorno odjeljenje u oblasti sporta, izradilo je Program finansiranja sporta grada Banjaluka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu, koji je upućen u redovnu Skupštinsku proceduru 4. marta, a dok ne bude usvojen nije moguća realizacija značajnih manifestacija, poručuju iz Gradske uprave.

Iz ovog Odjeljenja dodaju i da su Kalendar kulturnih manifestacija i Kalendar turističkih manifestacija takođe spremni i upućeni u proceduru od strane nadležnih odjeljenja, te se čeka da Skupština Grada da usvoji i ove dokumente.

U Odjeljenju navode da su, navedenim Programom, za 12 prioritetnih oblasti finansiranja, planirana sredstva u iznosu od tri miliona i 125.000 KM, odnosno za realizaciju programskih aktivnosti (takmičarski sport), projekata sportskih organizacija, kao i za organizaciju sportskih manifestacija od „Posebnog značaja“ i od „Značaja“ za Grad.

Pored sredstava koje se izdvajaju za sufinansiranje programa sportskih organizacija, a koje se ne mogu doznačiti sportskim organizacijama zbog neusvajanja od strane Skupštine Grada, ne mogu se realizovati ni veoma značajni projekti koji su obuhvaćeni Programom, kao što su:

– projekat „Besplatna obuka neplivača za učenike osnovnih škola“;

– stipendije kategorisanim sportistima;

– projekat „Male olimpijske igre Republike Srpske“;

– projekat „Sport dostupan djeci“;

– finansiranje zdravstvene zaštite sportista u sportskim klubovima;

– Izbor najboljih sportista i sportskih organizacija;

– i izgradnja teretana na otvorenom.

-Imajući u vidu probleme sportskih organizacija nastale neusvajanjem Programa razvoja sporta Grada Banjaluka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu, a koji se odnose na nemogućnost realizacije planiranih trenažnih i takmičarskih aktivnosti, a samim tim i na sportski rezultat, potrebno je u da se u što skorije vrijeme Program razvoja sporta Grada Banja Luka sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2024. godinu usvoji od strane Skupštine Grada, kako bi Odjeljenje za društvene djelatnosti imalo osnov za isplatu planiranih budžetskih sredstava sportskim organizacijama – navedeno je iz nadležnog Odjeljenja.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje