12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKALazić: „Akvana“ u sve većem problemu, Skupština grada da hitno sazove sjednicu

Lazić: „Akvana“ u sve većem problemu, Skupština grada da hitno sazove sjednicu

Preduzeće „Akvana“ se nalazi u sve većem problemu. Porezi i doprinosi se redovno uplaćuju od novembra 2022. godine, kao i reprogram sa Ministarstvom finansija Republike Srpske, međutim zbog ranijih obaveza koje nisu redovno servisirane, zaposleni nemaju zdravstveno osiguranje, nemaju osnovno pravo koje im pripada.

Kazao je ovo direktor  „Akvane“ Svetislav Lazić, koji je poručio da je nadležni sud naložio da se Osnivački akt uskladi sa zakonom i od novembra je taj dokument spreman da ga usvoji Skupština grada.

-Usklađivanje Osnivačkog akta je naloženo od strane suda, a eventualno nepostupanje po nalogu bi moglo izazvati nesagledive posljedice po preduzeće do mjere brisanja preduzeća iz registra privrednih subjekata. Radnici su na izmaku snaga i stupiće u štrajk jer nemaju više snage i u poziciji su da nemaju izbora i strpljenja. Pozivamo Skupštinu grada da hitno sazove sjednicu i usvoji ovaj akt, kao i da da saglasnost na reprogram duga sa Poreskom upravom da bi radnici konačno mogli da žive život dostojan čovjeka i mogli da se liječe i oni i njihova djeca – poručio je Lazić.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje