12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKARaspisan Javni poziv za prijavu kandidata za imenovanje članova Komisije za evaluaciju...

Raspisan Javni poziv za prijavu kandidata za imenovanje članova Komisije za evaluaciju projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva

Odjeljenje za društvene djelatnosti raspisalo je Javni poziv za prijavu kandidata za imenovanje članova Komisije za evaluaciju projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2023. godinu.

Prijaviti se mogu umjetnici i stručnjaci u kulturi iz oblasti muzičke i muzičko-scenske umjetnosti, književnosti i vizuelne umjetnosti i umjetničke interpretacije kulturnog nasljeđa koji su upisani u Registar umjetnika i u Registar stručnjaka u kulturi Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Kompletan javni poziv i prateću dokumenatciju možete preuzeti OVDJE.

Inače, jedna od novina Pravilnika o sufinansiranju projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva jeste uvođenje eksterne evaluacije najviše rangiranih projekata, odnosno projekata kojima je dodijeljen najveći iznos sredstava po Javnom konkursu za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2023. godinu, a u cilju razvoja prakse projektnog sufinansiranja i unapređenja rada subjekata u razvoju djelatnosti kulture u gradu. Evaluacija se vrši na godišnjem nivou za minimalno dva projekta.

Evaluaciju projekata vrši Komisija za evaluaciju projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, a koju čine tri člana iz reda umjetnika i stručanjaka u kulturi, koji su upisani u Registar umjetnika i Registar stručnjaka u kulturi, iz oblasti kojoj pripada projekat za koji se vrši evaluacija.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje