12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAPetak u Banskom dvoru: Koncert dua Mravunac – Fabijanić

Petak u Banskom dvoru: Koncert dua Mravunac – Fabijanić

U Banskom dvoru – Kulturnom centru u petak, 16. februara sa početkom u 20 časova biće održan koncert dua Mravunac – Fabijanić (Nikola Fabijanić, saksofon i Linda Mravunac Fabijanić, klavir).

Iz Banskog dvora navode kako će spoj ova dva instrumenta i snaga umjetničke muzike publiku odvesti na putovanje kroz čarobni svijet zvuka i emocija.

-Saksofonista Nikola Fabijanić svoje umjetničko djelovanje vrlo uspješno ostvaruje kao solista, kamerni i muzički umjetnik u orkestru, te kao pedagog. Kao kamerni muzički umjetnik djeluje u Papandopulo kvartetu, jednom od najuticajnijih kamernih sastava u Hrvatskoj, s kojim nastupa na brojnim koncertima u Hrvatskoj i inostranstvu, a kojeg je imala priliku da čuje i publika u Banjoj Luci u okviru programa 3. Internacionalnog festivala Jesenja sonata – navode iz Banskog dvora.

Napominju kako pijanistkinja i čembalistkinja Linda Mravunac Fabijanić duže e od trideset godina prisutna na muzičkoj sceni i kritika je proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom.

Na svom repertoaru ima kompozicije od razdoblja baroka sve do novije literature, pri čemu u biografiji redovno bilježi praizvođenja savremenih kompozitora iz Hrvatske.

Besplatne pozivnice za koncert svi zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 12 do 18 časova.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje