15.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAPrvi april u NUB RS: Satiričarima političari ipak nisu ukrali posao VIDEO

Prvi april u NUB RS: Satiričarima političari ipak nisu ukrali posao VIDEO

Političari možda jesu pokušali ukrasti nam Prvi april zbijajući šale s narodom svaki dan, ali sudeći po atmosferi u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske, gdje smo se družili sa satiričarima, u tome definitivno nisu uspjeli. Ipak ta britka sablja banjalučkih aforističara i njihovih gostiju još uvijek otupjela nije.

– Ako gledamo našu stvarnost, ona je toliko šalovita, humoristična i satirična tako da mi satiričari ostajemo bez posla, odnosno poltičari daleko više zasmijavaju narod nego mi iako je to nama u opisu posla. Ali eto izabrali smo mi satiričari taj Prvi april, tako da imamo bar jedan dan kada smo svoji na svome, kaže satiričar Miladin Berić.

Srbin je kao i papir, trpi sve. Mladi više ne ljetuju, oni četuju.  Spavam u hotelu sa njajvećim brojem zvjezidica – pod vedrim nebom. Uživali smo u aforizmima naših satiričara. Prvoaprilsko satrirično druženje u NUB-u već je postalo tradicija, kažu domaćini.

-Pred publikom su svoje aforizme i kratke forme čitali su danas Miladin Berić, Živko Vujić, Gojko Mandić, Vojin Trivunović, Darko Samardžić Kodar, Dinko Osmančević, Aleksandra Glišić, Ernest Bučinski i Dragana Pašić.

Svjetski dan šale, 1. april, obilježava se u mnogim zemljama širom svijeta. Na ovaj dan ljudi se tradicionalno šale jedni s drugima i zabavljaju smišljanjem bezopasnih smicalica i objavljivanjem lažnih novosti. Mi smo danas obilježili 1. april uz aforizme i smijeh u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Repbulike Srpske”, kazala je Aleksandra Glišić, portparolka NUB Republike Srpske.

Na kraju, kao što je red i kao što i priliči,  Miladin Berić počastio nas je sa dva aktuelna aforizma, tek da se zna, da im političari još uvijek nisu ukrali posao.

-Jedini Britanac koji se može smatrati srpskim prijateljem je Džoni Voker. Ili evo još jedan: Nekada je u Banjaluci bilo 7 djevojaka na jednog muškarca, danas je sedam popova na jednu pumpu, našalio se Berić.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
68 %
2kmh
1 %
sub
15 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °

Posljednje