12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeNASLOVNANajbolji svjetski rafteri ove godine u Krupi na Vrbasu VIDEO

Najbolji svjetski rafteri ove godine u Krupi na Vrbasu VIDEO

Banjaluka, tačnije Krupa na Vrbasu ugostiće krajem maja i početkom juna najbolje svjetske raftere. Očekuje se dolazak više od 50 timova  sa svih kontinenata. Biće to prlika da se banjalučki rafteri kao i prije dvije godine ponovo predstave u najboljem mogućem svjetlu, pred domaćom publikom

-Cilj je medalja na Svjetskom prvenstvu. To nam je najvažnije. Da budemo bolji nego prije dvije godine. Potrudićemo se da tako i bude. Vrijedno radimo, treniramo, tu je i naša ženska ekipa, a u muškoj nastupićemo u tri uzrasne kategorije, U19, Open i Master, kaže Dragan Babić, kapiten posade banjalučkog „Dajak kluba“ i reprezentacije BiH u open kategoriji

Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH predstavljaće tri posade banjalučkog Dajak kluba, i djevojke iz Kanjona. Na prošlom prvenstvu upravo je naša master posada briljirala osvojivši čak tri medalje.  Motiva, i pored svega, kažu itekako ima.

-35 godina je skoro veslanja iza mene, ali nekako i ova ekipa i neko veliko takmičenje bude razlog da se odradi još jedna sezona. Ponovo je Svjetsko prvenstvo kod nas. Mi smo, Bogu hvala na prošlom Prvenstvu, skinuli taj maler odličnih nastupa bez medalje. To smo riješili prije dvije godine, i mislim da će sada kada imamo tu blokdau probijenu, sve ići mnogo lakše, kaže Igor Kuzmanović, kapiten master posade reprezentacije BiH.

Banjaluku će na predstojećem Prvenstvu predstavljati i djevojke iz „Kanjona“. Pod budnim okom kapitena Milene Kolobarić, sklopljen je tim, i krenuli su prvi treninzi. Za sada, iako nije nimalo lako,  sve kažu  ide, kako treba.

-Nije lako, ali vrijedno treniramo. Tu nam je Dragan Babić, koji je glavni trener, Dejo, Igor i ostali momci koji su ogrmona podrška, prostorije „Dajak kluba“ i RC „Kanjon“ su nam dostupne 24 sata dnevno, tako da trudimo se, potrudićemo se, kaže Milena Kolobarić, kapiten ženske posade RK „Kanjon“ i ženske reprezentacije BiH.

Po prvi put na svjetskom prvenstvu, gledaćemo u čamcu „Kanjona“  i reprezentacije BiH, Jelenu i Stašu. Ovo je za obje rekoše nam jedno veliko i novo iskustvo, nešto drugačije.

-Raftingom sam se počela baviti u suštini na nagovor Milene. Počeal sam sa turističkim raftingom, preko fakulteta, pa sam prešla na sportski rafting. Prvi utisci su fantastični. Dovoljno je samo malo adrenalina i odmah se bolje osjećate. Ekipa je super, energija u čamcu je odlična, skaldne smo, vježbamo, treniramo, pa ćemo vidjeti šta će tu na kraju biti, kaže Stanislava Staša Kozina, nova članica ženske posade reprezentacije BiH.

-Definitivno je nešto drugačije. Inače sport kojim se ja već dugo bavim je samostalan.  Opet u dajaku, opet sam ja nekako tu sam ja za sebe, ovo je već druga priča, gdje trebamo da se uskladimo nas 4 da isto razmišljamo. Sve će biti bolje dok se nas 4 malo ohodamo, naviknemo na čamac, kaže Jelena Babić iz Prnjavora, koja se inače bavi pol densom, a dvije godine za redom pobjeđuje na trkama dajakašica.

Svjetsko prvenstvo u raftingu održaće se na rijeci Vrbas krajem maja.  Krupa na Vrbasu i naš grad predstaviće se takmičarima i brojnim posjetiocima u najboljem mogućem svjetlu, a sam događaj biće još jedna odskočna daska za promociju kanjona Vrbasa i Krupe koja je prošle godine uvrštena na listu  od 52 najljepša sela na svijetu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje