12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAPonovo u funkciji dva punkta za vađenje krvi u ambulantama

Ponovo u funkciji dva punkta za vađenje krvi u ambulantama

Od danas, 13. marta dva punkta za vađenje krvi započinju sa radom u ambulantama porodične medicine Obilićevo i Lazarevo, saopšteno je iz Doma zdravlja.

-Pored navedenih, stanovnicima mjesnih zajednica Zalužani i Dragočaj, kao i Starčevica i Vrbanja biće dostupne sve naše hematološke, biohemijske, imunohemijske i komercijalne laboratorijske usluge. Prijem pacijenata za venepukciju vršiće se od sedam do devet časova, svakog radnog dana, odakle će se laboratorijski uzorci transportovati u centralnu laboratoriju u objektu Polilinike – naveli su iz Doma zdravlja.

Dodaju da će početak rada ovih laboratorija omogućiti stanovništvu veću dostupnost zdravstvenih usluga i poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite na lokalnom nivou.

Iz Doma zdravlja podsjećaju da je, nakon hakerskog napada na integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) ova zdravstvena ustanova prilagodila način rada u Odjeljenju laboratorijske i biohemijske dijagnostike novonastaloj situaciji, a taj način rada odnosio se na redukciju rada u sedam terenskih laboratorija.

-S obzirom na veliku opterećenost gore navedenih laboratorija koje dnevno pruže laboratorijske usluge za oko 700 pacijenata, rukovodstvo naše Ustanove je donijelo odluku o ponovnom otvaranju dva punkta za vađenje krvi u ambulantama porodične medicine Obilićevo i Lazarevo, kako bi došlo do rasterećenja centralnih laboratorija – kazali su iz Doma zdravlja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje