22.7 C
Banja Luka
Utorak, 23 Jula, 2024
HomeBANJALUKAOd sutra redovan rad signalno-sigurnosnog sistema na prelazu “Zalužani”

Od sutra redovan rad signalno-sigurnosnog sistema na prelazu “Zalužani”

Preduzeće “Željeznice Republike Srpske” /ŽRS/ najavilo je da sutra u redovan rad pušta uređaj za elektronski signalno-sigurnosni sistem osiguranja prelaza “Zalužani”, čime se ukida ograničena brzina saobraćanja vozova na toj dionici od 30 kilometara na čas.

Urećaj se u redovan rad pušta u 12.00 časova, nakon uspješno realizovanog probnog perioda.

Iz ŽRS-a podsjećaju da su prilikom približavanja prelazu preko željezničke pruge svi učesnici u drumskom saobraćaju obavezni da prilagode kretanje vozila da bi se bezbjedno zaustavili ispred prelaza i uređaja za davanje svetlosnih znakova kojima se najavljuje približavanje voza.

Unapređenje, modernizaciju i podizanje višeg nivoa bezbjednosti na prelazima ŽRS, kako se navodi, realizuje u skladu sa finansijskim mogućnostima i planom aktivnosti na povećanju bezbjednosti prelaza.

ŽRS su pozivale sve lokalne zajednice kroz koje prolazi željeznička pruga u Republici Srpskoj da se aktivno uključe u rješavanje pitanja prelaza i budu partner u rješavanju aktuelnih problema kada je u pitanju podizanje nivoa bezbjednosti drumskog i željezničkog saobraćaja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
22.7 ° C
22.7 °
22.7 °
73 %
1.6kmh
9 %
pon
23 °
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje