23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKANova vodovodna mreža i besplatni vodovodni priključci za mještane Bukvaleka i Sokolovca...

Nova vodovodna mreža i besplatni vodovodni priključci za mještane Bukvaleka i Sokolovca FOTO

Uspješno koračamo ka zacrtanom cilju – završetku izgradnje vodovoda na cijeloj teritoriji našeg grada do 2024. godine.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je obišao mještane Bukvaleka i zaseoka Sokolovac i tom prilikom im uručio vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu.

Prema riječima gradonačelnika, ukupna investicija za vodovodni sistem u ovom dijelu našeg grada zajedno sa rekonstrukcijom sistema Banjica preći će dva miliona KM.

-Kako bismo obezbijedili stabilno vodosnabdijevanje izgradili smo novi vodovodni sistem i više kilometara potpuno nove mreže kojim je obuhvaćeno više stotina domaćinstava na području Donjih Kola, Bukvaleka i Sokolovca. Sa dosadašnjim ulaganjem u iznosu od oko 1,2 miliona KM i sredstvima koja izdvajamo za rekonstrukciju sistema Banjica dolazimo do investicije vrijedne preko dva miliona KM – poručio je gradonačelnik.

Kako je istakao, uz još dodatna dva kraka u ukupnoj dužini od oko 1,5 kilometara, koja gradimo u Bukvaleku, nakon što bude završena rekonstrukcija sistema Banjica, kompletno područje ovog dijela našeg grada, a samim tim i više stotina domaćinstava dobiće stabilno i uredno vodosnabdijevanje.

Mještanin sela Bukvalek Momir Galić koji u ovom naselju živi već 76 godina kazao je da decenijama nisu imali stabilno vodosnabdijevanje.

-Baš kao i sve moje komšije nadam se da će se priključkom na novu vodovodnu mrežu poboljšati stanje. Zahvalio bih se gradonačelniku i svima koji su se potrudili da riješe ovo pitanje – rekao je on.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
51 %
1.5kmh
13 %
sub
22 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje