13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKADruštvoNekada uspješan karatista, danas narodni poslanik Nebojša Drinić:Marko nastavlja stazama koje smo...

Nekada uspješan karatista, danas narodni poslanik Nebojša Drinić:Marko nastavlja stazama koje smo brat i ja utabali

Jedan od najaktivnijih narodnih poslanika i političara novije generacije Nebojša Drinić u javnosti poznat kao borac za ljudska prava, za djecu sa poteškoćama u razvoju, prijatelj penzionera i Studentskog pozorišta, rijetko govori o svom sportskom putu kojim je takođe išao u pobjede.

Kada se u medijima pojavila informacija da je Marko Drinić, sin Nebojšinog brata Danijela, osvojio tri bronzane medalje na Prvenstvu Republike Srpske za djecu do 14 godina, sportski novinari podsjetili su da je osim Danijela, uspješnog karatiste sa osvojenim velikim brojem medalja i Nebojša u djetinjstvu osvajao sportske borbe i nizao medalje.

Drinić kaže da jednako voli sport kao i u vrijeme kada se aktivno bavio karateom i takmičio, ali da mu obaveze u Narodnoj skupštini, rad na terenu kao potpredsjednika Gradskog odbora PDP-a i člana Savjeta Mjesne zajednice Borik ostavljaju malo prostora za hobije.

-Baveći se karateom naučio sam da je život neprestana borba. Da samo marljivim radom, odricanjima i strpljivošću mogu da stignem do cilja. To iskustvo sam primijenio i u politici. Pokazalo se da je dobar recept s obzirom na broj glasova koji sam osvojio u trci za narodnog poslanika, priča Drinić.

Na pitanje da li ga i dalje privlači sportski tereni odgovara da uvijek njeguje sportski duh, ali da su takmičenja i brojne medalje koje je osvojio u karatu samo dio lijepih uspomena.

-Ponosan sam i srećan što je naš Marko nastavio stazama koje smo brat i ja utabali. Što je od umiljatog dječaka izrastao u borca, uspješnog sportistu i što proslavlja naš zavičaj, selo u Razboj u kojem smo brat i ja dječačke snove pretvorili u sportski život, rekao je Drinić.

Marko je danas jedan od najboljih karatista u regiji po broju osvojenih medalja, a njegov otac Danijel, poznati karatista  KK „Borac“ sa osvojenim velikim brojem kupova i prvenstava u karateu širom Evrope bio je najbolji sportista godine opštine Srbac.

Svoj talenat Nebojša Drinić usmjerio je na pobjednički put u politici sa kojeg takođe donosi odlične rezultate.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje