8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBanjalučke pričeNAŠA PRIČA: Sergej Pajić, banjalučki pop pjevač: Izazovi su me naučili važnim...

NAŠA PRIČA: Sergej Pajić, banjalučki pop pjevač: Izazovi su me naučili važnim lekcijama u životu VIDEO

Sergej Pajić je pop pjevač koji je širok publici poznat kao Pinkova zvezdica svoj talenat za muziku ispoljio je još kao devetogodišnji dječak. Prvi nastup na Đurđevdanskom festivalu imao je   2014. godine na kojem je pobijedio što je trajno  odredilo njegov muzički put. Od tada je nizao samo uspjehe.

U rodnoj Banjaluci gdje je živio sa roditeljima, bratom Strahinjom i sestrama Sarom i Sofijom, završio je nižu muzičku školu, a potom je školovanje nastavio u Beogradu, gdje danas živi i radi.

Učestvovao je na festivalima u Zagrebu, Somboru i Bjelorusiji, a 2015. godine se prvi put prijavio za učešće na muzičkom takmičenju „Pinkove zvezdice“. Tada nije dobio mogućnost da nastupi u studiju pred žirijem i televizijskom publikom. Ipak, organizatori su ga pozvali da učestvuje u trećoj sezoni ovog takmičenja, te je osvojio sedmo mjesto. Time je stekao pravo učešća u petoj „Ol Stars“ („All Stars“) sezoni koja je okupila 36 najboljih takmičara iz prethodnih sezona. Ovog puta je pokazao koliko je napredovao, te su žiri i publika to nagradili prvim mjestom. Sergej je prvu pjesmu pod nazivom „Anđeo“ objavio još 2017. godine. Prva pjesma, i sve ostale koje su uslijedile, broje milionske preglede na „Ju Tjubu“. Važi za jednu od najvećih tinejdžerskih zvijezda u regionu. Dobitnik je Oskara popularnosti u Banjaluci u kategoriji „teen zvijezda 2019. godine, te iste nagrade na Kraljevskom Oskaru popularnosti 2020. godine.  

BL UŽIVO: Zbog čega je Banjaluka posebna za Vas ?

SERGEJ: Banja Luka je posebna za mene jer sam tamo rođen, a i moji prvi koraci u muzičkoj karijeri desili su se upravo u tom gradu. Banja Luka me podsjeća na porodičnu toplinu i uvijek rado odlazim tamo, jer svaki posjet nosi poseban osjećaj povezanosti i radosti.

BL UŽIVO: Šta je ono što je izdvaja od ostalih gradova u okruženju?

SERGEJ: Banja Luka se ističe svojom posebnom atmosferom i bogatom kulturnom baštinom, što je čini izuzetno privlačnom. Bez uvreda prema drugim gradovima, ali za mene je Banja Luka jednostavno najljepši grad u blizini. A, naravno, ne mogu zaboraviti spomenuti da imamo i najbolje ćevape!

BL UŽIVO: Koji je bio Vaš prvi nastup pred Banjalučkom publikom?

SERGEJ: Moj prvi nastup pred Banjalučkom publikom bio je 2014. godine na Đurđevdanskom festivalu, gdje sam osvojio prvo mjesto. Taj trenutak označio je početak mog puta u muzici, i od tada sam odlučan da slijedim tu strast koja me vodi do danas.

BL UŽIVO: Učestvovali ste na mnogim značajnim takmičenjima , festivalima… Kakva iskustva nosite, koliko je to doprinijelo Vašoj karijeri?

SERGEJ: Učestvovao sam na mnogo dječijih festivala, što je oblikovalo moje radne navike – redovno vježbam pjevanje i pripremam se za nastupe. Međutim, najznačajnije iskustvo koje je najviše doprinijelo mojoj karijeri bilo je takmičenje Pinkove zvezdice. To takmičenje mi je donijelo najveću prepoznatljivost i igralo ključnu ulogu u onome što imam danas.

BL UŽIVO: Vaše pjesme broje milionske preglede. Koliko je teško izdvojiti se od ostalih, danas kada imamo hiperprodukciju u svemu?

SERGEJ: Izdvojiti se u današnjoj hiperprodukciji nije lako. Ipak, ne žalim se. Taj put sam odabrao i dosljedno ga slijedim. Biti redovan, pratiti trendove, ali istovremeno stavljati svoj jedinstveni pečat na svaku numeru je ključno. U ovom poslu je najvažnije ne odustati i imati uvijek svoj cilj pred sobom.

BL UŽIVO: Koji su bili najveći izazovi na putu ka uspjehu i kako ste se s njima nosili?

SERGEJ: Najteži period u mom životu bio je preseljenje iz Banjaluke u Beograd s mojom starijom sestrom kad sam imao 15 godina. Morao sam se sam snalaziti za sve što sam želio i nisam htio da od roditelja tražim bilo kakvu finansijsku pomoć. Taj izazovan period me oblikovao i naučio važnim životnim lekcijama. Zahvalan sam tom vremenu, jer je doprinijelo mom karakteru. Sada već šest godina živim u Beogradu i cijenim svaki aspekt te životne etape.

BL UŽIVO: Na čemu trenutno radite? Šta je novo što možemo očekivati u nekom narednom periodu?

SERGEJ: Nije mi uobičajeno da otkrivam mnogo  detalja o projektima na kojima trenutno radim, ali mogu vam reći da se fokusiram na projekte koji treba da budu izdati ove godine. Očekujte nešto drugačiji zvuk u odnosu na ono na što ste do sada navikli. Planiram više da se posvetiti pjevanju kroz vlastite stvaralačke radove, i s nestrpljenjem očekujem dijeljenje toga s publikom u narednom periodu.

BL UŽIVO: Planirate li druženje sa Banjalučkom publikom u skorije vrijeme?

SERGEJ: Da, naravno! Jedva čekam da se družim sa Banjalučkom publikom jer je Banja Luka moj rodni grad, posebno mjesto koje nosim u srcu. Radujem se prilici da ponovno pjevam pred svojom domaćom publikom i dijelim posebne trenutke s njima. 

Neda Gavrić

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje