13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKANajmlađi pjevali i plesali u čast svome gradu VIDEO

Najmlađi pjevali i plesali u čast svome gradu VIDEO

Povodom Dana grada, mališani iz banjalučkih vrtića priredili su tradicionalnu svečanost u okviru manifestacije „Najmlađi voljenom gradu“.

I ove godine najmlađi su uz pjesmu i ples u Domu omladine obilježili rođendan svog grada, a ove godine u čast svom gradu priredbu su pripremila djeca iz vrtića „Dora“, „Cvrčak“, „Prvi koraci“, Mali drugari“, „Radost“, „Naša djeca“, i hor „ Đurđevak“.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Petar Jokanović kazao je da je ovo svečanost kojom zajedno sa Gradom obilježavaju Dan grada.

-Ovo je naša tradicionalna aktivnost. Danas su sa nama djeca iz pet vrtića i svake godine pokušavamo da to budu različiti vrtići i da svi mogu da iskažu ljubav prema svome gradu – rekao je Jokanović.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prisustvovao je današnjoj priredbi – ističući da se u nizu manifestacija, kojim se obilježava Dan grada nalazi i ova posebna koju priređuju naši najmlađi.

-Ne možete da slavite Dan grada, a da u tom nizu manifestacija ne budu najmlađi, koji su naša razglednica i naši najbolji ambasadori. Drago mi je da i danas imamo priliku da vidimo program koji su naši vaspitači pripremili zajedno sa dječicom – kazao je gradonačelnik.

Ova manifestacija, kako je naveo – ima svoje korijene i tradiciju.

-To je s razlogom, jer treba da vezemo kroz dušu, srce i um mladih ljudi sve pjesme, recitacije o najvoljenijem gradu, gradu u kojem ste rođeni, u kojem živite i provodite djetinjstvo – poručio je gradonačelnik, dodajući da Grad i Centar zajedno rade za našu djecu, te da nas nakon sagrađenih vrtića u Vrbanji i Kuljanima – očekuje gradnja vrtića u naselju Borik.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje