15.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAKresojević: Neprihvatljivo da deponija bude smještena u Ramićima, u ponedjeljak o novim...

Kresojević: Neprihvatljivo da deponija bude smještena u Ramićima, u ponedjeljak o novim lokacijama VIDEO

Grad Banjaluka, kao većinski osnivač preduzeća „Dep –ot“, pokrenuo je inicijativu za traženje nove lokacije za regionalnu deponiju, koja je trenutno smještena u Ramićima.

Tim povodom u ponedjeljak, 4. marta biće održan i sastanak sa predstavnicima sedam lokalnih zajednica koje odlažu otpad na ovoj lokaciji, predstavnicima preduzeća „Dep-ot“, te predstavnicima Ministarstva za prostorno uređenje, građenje i ekologiju Republike Srpske.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, istakvši da je ova gradska administracija prva pokrenula aktivnosti na rješavanju ovog pitanja od izuzetne važnosti za mještane naselja Šargovac, Dragočaj, Kuljani, Prijakovci i Motike.

– Neprihvatljivo je da se deponija nalazi u centru jednog urbanog naselja. Predviđeno je da deponija bude udaljena minimalno 500 metara od prvog stambenog objekta, a na ovoj lokaciji u prečniku od 500 metara sada ima preko 500 stambenih objekata – istakao je Kresojević.

Dodao je da je upravo iz ovog razloga Grad Banjaluka zakazao sastanak, na kojem će biti analizirano stanje, ali i razmotreni prijedlozi novih lokacija.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
68 %
2kmh
1 %
sub
15 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °

Posljednje