28.7 C
Banja Luka
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeBANJALUKAKoncert Banjalučke svite: Zahvalnica Driniću za iskazano prijateljstvo i podršku

Koncert Banjalučke svite: Zahvalnica Driniću za iskazano prijateljstvo i podršku

Na koncertu Аnsambla „Banjalučke svite” koji je održan sinoć u prepunoj Vijećnici Banskog dvora narodnom poslaniku Nebojši Driniću zahvalnicu za iskаzano prijateljstvo, razumijevanje nesebičnu pomoć i podršku, uručio je prefesor Predrag Simišić, rukovodilac ovog ansambla.

Na koncertu koji je priređen u okviru manifestacije „Za život žena” koju organizuje Grad Banjaluka članice ansambla prvi put su obukle haljine u boji Vrbasa kao što su i poželjele, a dobile su ih na dar, kako su navele, od dokazanog prijatelja „Banjalučke svite” Nebojše Drinića.

-Radosni smo što imamo iskrenog prijatelja u Nebojši Driniću koji je prolazeći Borikom gdje mi održavamo probe čuo našu muziku. Došao je, upoznali smo se, pjevao je sa nama. I od tada traje naša saradnja i prijateljstvo. Pomogao nam je u više navrata zbog čega smo mu neizmjerno zahvalni, rekao je Simišić.

Primajući zahvalnicu Drinić je istakao da je srećan što postoji ansambl kao što je Banjalučka svita zahvaljujući čijim članovima se Borikom ori pjesma.

-Dobro je što su se ove divne dame koje su u penziji okupile oko pjesme I pronašle utočište u našoj mjesnoj zajednici u Boriku. Dobro je što s njima radi iskusni muzikolog professor Predrag Simišić sa svojim orkestrom i što se sa svim sugrađanima povezuju zlatnim nitima muzike, kazao je Drinić.

Jedinstven muzički događaj protekao je i u znaku promocije pjesme „Puno mi je srce Banjaluke“ koju je ansamblu i svom gradu poklonila književnica Neda Gavrić.

Brojni posjetioci toplo su pozdravili izvođače, pjevajući sa njima i pružajući im neskrivenu podršku.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
28.7 ° C
28.7 °
28.7 °
36 %
2.5kmh
100 %
pon
32 °
uto
32 °
sri
29 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje