15.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAGrO PDP zgrožen predstavom Đajića i Šobota: Ljekari ne trebaju liječiti Banjaluku,...

GrO PDP zgrožen predstavom Đajića i Šobota: Ljekari ne trebaju liječiti Banjaluku, već pacijente

Gradski odbor PDP Banjaluka, smatra sramnim i neprimjerenim jutrošnje gostovanje dva ljekara sa Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske koji su svoju profesiju najgrublje zloupotrijebili zbog promocije novih kandidata na predstojećim izborima.

Direktor UKC RS Vlado Đajić i načelnik Klinike za kardiohirurgiju Nikola Šobot gostovali su jutros na javnom servisu Republike Srpske povodom posjete generalu Ratku Mladiću i njegovog teškog zdravstvenog stanja, te ovu temu najgrublje zloupotrijebili.

Doktor Đajić je sramno, ne birajući teme, promovisao svog novog kandidata za gradonačelnika, te veći dio emisije posvetio upravo promociji doktora Šobota i problemima za koje tvrdi da ima Banjaluka, potpuno zanemarujući profesiju ljekara i probleme sa kojima sa UKC suočava.

Na ovaj način Đajić je potvrdio da nije spreman biti kandidat i prihvatiti poraz, te za kandidata stavlja potpunog političkog anonimusa, koji čak javno kaže da se nada da neće biti kandidat.

Iz ovoga možemo zaključiti samo jedno – niko u banjalučkom SNSD nije spreman izaći na izbore i izgubiti, pa na scenu izvlače nove ljude, koji izgledaju kao da su u najmanju ruku natjerani da budu potencijalni kandidati za gradonačelnika Banjaluke.

Izjave da će ako pobijede u Banjaluci prvo „ukloniti kolje“ misleći na stubiće na biciklističkoj stazi, te izjava doktora Šobota da se nikada nije bavio Banjalukom, jasno govore o ozbiljnosti i planovima ova dva čovjeka.

Koliko je izgubio osjećaj za realnost pokazuje i to da je doktor Đajić rekao da oni kao ljekari treba da liječe Banjaluku. Iako je posao ljekara da liječi pacijente, a njega kao prvog čovjeka UKC da rješava probleme poput neuslovnih sala, nedostatka lijekova i osnovnih sredstava za rad, boljih uslova u porodilištu, uplate poreza i doprinosa za radnike i mnogo drugih stvari…

Dok je doktor Šobot, vidno nespreman, odgovarao na pitanja kako vidi Banjaluku, pacijenti sa druge strane ekrana su očekivali odgovor da li su osposobljene angio sale na UKC ili se pacijenti u predinfarktnom i infarktnom stanju i dalje šalju u Prijedor i Bijeljinu? Da li Đajić u politiku uvodi još jednog ljekara koji će, možda i ne svojom voljom, borbu za fotelju gradonačelnika staviti ispred struke i pacijenata i koga će politika izvući iz operacionih sala?

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
15.7 ° C
15.7 °
15.7 °
68 %
2kmh
1 %
sub
15 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
23 °
sri
4 °

Posljednje