23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKABanjaluka dobija kino na otvorenom: Raspisan tender za uređenje prostora na mjestu...

Banjaluka dobija kino na otvorenom: Raspisan tender za uređenje prostora na mjestu bivšeg kina Kozara

Grad Banjaluka je raspisao javni poziv za uređenje javnih površina privremenog karaktera na lokaciji nekadašnjeg kina Kozara.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji procijenjena vrijednost nabavke iznosi 599.000 KM bez PDV-a.

Rok za izvođenje predmetnih radova je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao, a izvođač je dužan da radove započne odmah po uvođenju u posao.

Podsjećamo, prošlog avgusta gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je istakao da na mjestu bivšeg kina Kozara, gdje je ranije planirana izgradnja četrnaestospratnice tzv. Cinema Tower, biće izgrađen park s amfiteatrom i kinom na otvorenom.

Stanivuković je tada istakao da je ideja da park u jednom segmentu bude posvećen “Banjalučkom veleizdajničkom procesu” u kojem je egzekucija najznametijih ljudi tog vremena izvršena baš na tim prostorima.

“Takođe, gradićemo i amfiteatar i kino na otvorenom kao svojevrsno sjećanje na kino “Kozara”. Naš cilj je da gradimo, da idemo naprijed, ali i da vraćamo i obnavljamo duh starih vremena i dajemo im novi sjaj. Kao što smo to uradilo s vraćanjem fontane iz parka ‘Petar Kočić'”, rekao je Stanivuković.

Rok za prijem ponuda na raspisani tender je 14. mart, a radovi obuhvataju betoniranje, postavljanje betonskih klupa, urbanog mobilijara, ali i konstrukciju za kino na otvorenom kao i led displej dimenzija 9×4,5 m, kao i druge radove.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
51 %
1.5kmh
13 %
sub
22 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje