23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKADEMOS: “Evropska kuća” ne može biti u parku “Petar Kočić” VIDEO

DEMOS: “Evropska kuća” ne može biti u parku “Petar Kočić” VIDEO

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora DEMOS-a Boran Bosančić rekao je da je ova stranka za odobravanje sredstava EU, ali da nije za to da “Evropska kuća” bude locirana u parku “Petar Kočić” u centru Banjaluke.

Bosančić je naveo da je jedan od prijedloga DEMOS-a da se “Evropska kuća” nalazi u “kući Milanovića”, ali i da se kao potencijalna lokacija razmotri i “oružarnica” tvrđave Kastel.

– Ta lokacija treba da se renovira i da EU uloži sredstva i da tu bude `Evropska kuća`. U ambijentalnoj cjelini ovdje gdje je park `Petar Kočić` treba da dominira upravo Kočić i njegova borba za prava srpskog naroda – rekao je Bosančić.

Potpredsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Radmila Kocić Ćućić rekla je novinarima ispred spomenika Petru Kočiću u istoimenom parku da ta stranka jeste za “Evropsku kuću”, ali ne u parku koji nosi ime tako slavne ličnosti.

Ona je istakla da je Kočić simbol narodne slobode, prava na jezik, vjeru, zemlju i da je ostavio našem narodu univerzalne vrijednosti.

– Nismo sigurni da li u ovom trenutku `Evropska kuća` može da promoviše te vrijednosti i da li u ovim momentima kada imamo ponovo `sudaniju` na djelu, kada nam se ponovo dešava da zbog zakona koji je proglasio nelegalni strani namjesnik imamo suđenje našem legalno izabranom predsjedniku, možemo govoriti o istom aršinima i poštovanju različitosti koje se u `Evopskoj kući` promovišu – istakla je Ćućićeva.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
51 %
1.5kmh
13 %
sub
22 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje