13.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeHRONIKABanjalučaninu četiri i po godine zatvora: Seksualno iskorištavao djevojčice

Banjalučaninu četiri i po godine zatvora: Seksualno iskorištavao djevojčice

Dragan L. (48) iz Banjaluke pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu Republike Srpske na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog iskorištavanja dvije maloljetne djevojčice.

Presuda je izrečena nakon što je Vrhovni sud odbio žalbe odbrane i tužilaštva kao neosnovane, te je potvrdio prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci, javlja ATV.

Dragan L. je oglašen krivim za krivična djela obljube sa djetetom mlađim od 15 godina i za polnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina. Djela su počinjena 2019. godine, kada su žrtve imale 14, odnosno 15 godina.

Prema presudi Dragan L. je sa mlađom žrtvom u dva navrata imao seksualne odnose, dok je stariju dirao po intinmnim djelovima tijela i ona je pobjegla.

Radi zaštite žrtava suđenje u ovom predmetu je bilo zatvoreno za javnost i detalje presude nećemo objavljivati.

Inače, jedna od žrtava je štićenica Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja i istraga u ovom predmetu je pokrenuta nakon što se jedne večeri nije na vrijeme vratila u dom. Alarmirana je policija i pokrenuta je potraga. Ispostavilo se da je djevočica iz kafića otišla u pratnji Dragana L. i policija ju je pronašla u njegovoj kući.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
92 %
0.9kmh
7 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
30 °

Posljednje