13.7 C
Banja Luka
Petak, 18 Oktobra, 2024
HomeNASLOVNAVuk Višekruna prešao “zlatnu desetku” u Banjaluci

Vuk Višekruna prešao “zlatnu desetku” u Banjaluci

Vuk Višekruna, šef banjalučkog Odjeljnja za prostorno uređenje u foto finišu je izborio mandat za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

Neophodno je da CIK objavi rezultate sa još dva biračka mjesta, ali on je, po svemu sudeći, u posljednjem momentu uspio da pređe neophodnih deset odsto od ukupnog broja glasova partije, i time došao do pete pozicije na listi sa 2.107 glasova, što predstavlja tačno 10,10 odsto.

S obzirom na činjenicu da je PDP izborio sedam mandata u gradskoj Skupštini, Višekruna će sa pete pozicije u odborničke klupe. To znači da je, između ostalog, ostvario bolji rezultat i od dosadašnjeg šefa odborničkog kluba PDP-a Dragana Milanovića, ali poslanika Mirne Savić Banjac i Tanje Vukomanović.

Ova promjena u posljednjem momentu najviše je “razočarala” odbornika u prethodnom sazivu Krstu Goljanina.

Goljanin se sada nalazi na 12. poziciji na listi PDP-a, i s obzirom da Nebojša Drinić, Vukomanović i Savić Banjac imaju aktivne mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske kao i Branislav Borenović u Predstavničkom domu PS BiH, koje će gotovo pa sigurno zadržati, on će stići do osme pozicije.

To znači da mu odbornička klupa sada izmiče za jedno mjesto.

Prema današnjim podacima CIK-a trenutno su neobrađena još dva biračka mjesta u Banjaluci kada je riječ o izborima za Skupštinu grada. Zanimljivo je da je ista situacija sa brojem obrađenih birališta bila je i juče, ali je Višekruna tada imao 9,90 odsto od ukupnog broja glasova PDP-a i bio je ispod neophodnog cenzusa, dok je danas nakon plasiranja rezultata njegov procenat porastao na 10,10 odsto.

Palačković – žena koja je osvojila najviše glasova u Banjaluci

Rezultat kandidatkinje PDP-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka Tanje Palačković posebno upada u oči.

Ona je kao 11. na listi na kraju voljom birača zauzela treću poziciju i sa 2.752 glasa postala kandidatkinja sa najviše glasova od svih žena koje su bile u izbornoj trci u Banjaluci, prenosi Bl-portal

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
light rain
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
94 %
1.4kmh
100 %
pet
13 °
sub
16 °
ned
14 °
pon
16 °
uto
18 °

Posljednje