14.7 C
Banja Luka
Petak, 20 Septembra, 2024
HomeBANJALUKAViše od 12 hiljada zahtjeva za kartice za povoljniju kupovinu

Više od 12 hiljada zahtjeva za kartice za povoljniju kupovinu

Od uvođenja nove mjere podrške, više od 12 hiljada naših sugrađana predalo je zahtjev za izdavanje „Kartice prijateljstva“ i „Kartice za zdravo djetinjstvo“ za povoljniju kupovinu u više prodajnih objekata na području grada.

Iz nadležnog Odjeljenja dodaju i to kako je interesovanje veliko, te da se već prijavilo više od 2 hiljade naših sugrađana za kartice zdravog djetinjstva.

-Za ove kartice zahtjev mogu podnijeti roditelji djece uzrasta do sedam godina, roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, samohrani roditelji, kao i trudnice. U ovom trenutku je više od 10 hiljada zahtjeva za kartice prijateljstva za penzionere.Sugrađani mogu ostvariti popuste na ‘Nešković’ pumpama, zatim objektima „Moja apoteka“, „Zoki komerc“, „Zoki bau“, a u „Zokiju“ postoji i odjel za djecu, tu će biti popusti i za roditelje djece sa poteškoćama u razvoju, samohrane roditelje i roditelje djece do sedam godina – naveli su iz Odjeljenja.

Poručuju i to kako su toku pregovori i sa još nekim od zainteresovanih privrednika.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivuković ranije je naglaso kako je u više od dvadeset prodajnih objekata društveno-odgovornih kompanija koje su ostvarile saradnju sa gradom, ove kategorije moći će ostvariti popuste od pet do 20 odsto, te će na taj način ostvariti značajne uštede u kućnom budžetu.

-Kroz besplatan javni prevoz, naši penzioneri uštede jednu penziju, a kroz ovu mjeru svaki penzioner će uštediti i do tri penzije. Takođe, uštedama na bebi-opremi i hrani roditelji će moći uštediti novac u vrijednosti od bar dvije plate – kazao je tada gradonačelnik.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
99 %
1.4kmh
100 %
čet
15 °
pet
18 °
sub
22 °
ned
23 °
pon
25 °

Posljednje