14.7 C
Banja Luka
Petak, 20 Septembra, 2024
HomeBANJALUKAEkonomijaNovi projekti Gradske razvojne agencije u vrijednosti od tri miliona KM

Novi projekti Gradske razvojne agencije u vrijednosti od tri miliona KM

Tim za pripremu i implementaciju projekata Gradske razvojne agencije je u prvih šest mjeseci 2024. godine pripremio 14 projekata koji su kandidovani na objavljene pozive za projekte u okviru sljedećih programa: Intereg IPA CBC HR – BiH – CG, Intereg Adrion, Intereg Europa, Intereg regionalni program za Dunavsku regiju, EURO MED, RCF – KFV, ERASMUS.

Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti Gradske razvojne agencije je 3.122.354 KM.

-Riječ je o projektima iz oblasti razvoja održivog turizma, obrazovanja i transfera novih znanja i tehnologija, zapošljavanja, preduzetništva te zaštite životne sredine – naveli su iz ove agencije.

Dodaju da s obzirom na to da je riječ o transnacionalnim programima svi projekti se pripremaju i implementiraju u obaveznom partnerstvu sa organizacijama i institucijama iz drugih zemalja, te su partnerski konzorcijumi u svim projektima sastavljeni od preko 10 partnera iz preko 10 zemalja članica pomenutih programa.

-Kandidovani projekti su u postupku ocjenjivanja a do kraja godine očekujemo povratne informacije o rezlutatima evaluacije – zaključili su iz Gradske razvojne agencije, uz napomenu da ova agencija u kontinutitetu priprema i implementira razvojne projekte čija se implementacija finansira iz međunarodnih fondova.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
moderate rain
14.7 ° C
14.7 °
14.7 °
99 %
0.6kmh
100 %
pet
18 °
sub
22 °
ned
23 °
pon
25 °
uto
16 °

Posljednje