11.7 C
Banja Luka
Petak, 18 Oktobra, 2024
HomeBANJALUKABanjalučkom "Vodovodu" odblokirani bankovni računi

Banjalučkom “Vodovodu” odblokirani bankovni računi

Banjalučkom “Vodovodu” odblokirani su svi bankovni računi koji su od 12. jula bili pod blokadom zbog duga prema “Elektroprivredi Republike Srpske” u iznosu od 850.000 maraka.

Kako je prije sedam dana za Capital potvrdio direktor ovog javnog preduzeća Aleksandar Zolak, računi su blokirani, jer je “Elektroprivreda RS” aktivirala mjenicu na navedeni iznos.

–Prema projekciji naših prihoda, trebaće šest-sedam dana da se taj iznos skine u korist ERS i da se uspostavi normalan protok finansijskih sredstava – rekao je tada Zolak.

Zolak koji je prije tri mjeseca došao na čelo „Vodovoda“ ranije je potvrdio za Capital da je ERS podnio tužbu, ali da ju je sud vratio na doradu, jer nije precizirano na koji period se odnosi tužba i dao rok do septembra da ERS i “Vodovod” postignu dogovor o načinu i dinamici izmirenja duga. Objasnio je da se nijednom vodovodu po zakonu ne može isključiti struja, ali da se zbog duga može blokirati račun, što može da izazove dodatne probleme.

-Naši mjesečni računi za struju iznose između 320.000 i 340.000 KM, a zbog poskupljenja struje su višestruko veći nego ranije – rekao je tada Zolak.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
11.7 ° C
11.7 °
11.7 °
97 %
0.4kmh
19 %
pet
15 °
sub
14 °
ned
14 °
pon
15 °
uto
14 °

Posljednje