13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKA13. Keza fest otvoren premijerom predstave „Ko se boji treša još“

13. Keza fest otvoren premijerom predstave „Ko se boji treša još“

Premijerom predstave „Ko se boji treša još“ u produkciji banjalučkog Dis pozorišta mladih, svečano je otvoren 13. po redu Keza fest.

Publika će tokom 6 festivalskih dana imati priliku da pogleda 6 zaista odličnih predstava kaže PR Dis pozorišta mladih – Jelena Marković.

-Ovako, već u četvrtak, od 20 časova na repertoaru je predstava  “Pidžama za šestoro” u produkciji GKM Vitez i HKC Nova Bila, u petak dočekujemo BAG teatar, Boljevac  sa predstavom “Kovači”, u subotu je na programu predstava  “Ako vedriš, vedro je” Studija Teatar Zenica i AmfiTeatra Busovača, dok će nam se u nedjelju predstaviti Akademsko pozorište SKC Niš sa predstavom “Igre u pesku”. Festival zatvara  koprodukcijska predstava Teatra Harlekin iz Postojne u Sloveniji i našeg Dis-teatra “A E I – Banter on Evolution and Humanity”. Napominjem da sve predstave počinu u 20 časova, a cijena pojedinačne karte iznosi 10 KM, kazala je Markovićeva.

Festival je otvoren predstavom “Ko se boji treša još”, u produkciji banjalučkog Dis pozorišta mladih. Riječ je o predstavi koja govori o umjetnicima, kaže jedan od glumaca u ovom pozorišnom komadu Marko Ristić.

-Predstava se  zasniva se na priči o tri tinejdžera koji u toj nekoj besparici odlučuju da otvore hot lajn i tako zarađuju, ali zapravo tu postoji neka duboka priča koja govori o umjetniku danas i umjetnicima danas i o tome šta komedija predstavlja nama kao društvu u ovom trenutku i na koji način se ona tretira, te zašto mi treba da se bavimo komedijom u 21 vijeku, i zbog čega je to nama važno, kaže glumac u predstavi “Ko se boji treša još” Marko Ristić kojom je sinoć svečano otvoren Keza fest u banjalučkom Domu omladine.

Ristiće je pozvao Banjalučane, da pored premijere pogledaju i ostale predstave na festivalu koji će trajati sve do ponedjeljka prvog aprila, a biće zatvoren koprodukcijskom predstavom slovenačkog Teatra Harlekin i banjalučkog Dis pozorišta mladih.

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje