8.7 C
Banja Luka
Nedjelja, 14 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAŽeljko Raljić: Stanje u Banjaluci će ići  na bolje tek nakon lokalnih...

Željko Raljić: Stanje u Banjaluci će ići  na bolje tek nakon lokalnih izbora VIDEO

Tek nakon novih lokalnih izbora u oktobru mjesecu  stvari bi se u gradu na Vrbasu mogle normalizovati. Do tada, nisam baš optimista, poručio je ovo predsjednik Gradskog odbora SDS-a Željko Raljić gostujući u emisiji Banjalučka hronika ELTA TV, aludirajući na trenutnu političku krizu i odnose na relaciji Skupština grada – Gradska uprava.

-Sve je bilo očigledno još prije tri godine, i prvog zasjedanja Skupštine grada, da će skupštinska većina pokušati na svaki mogući način da blokira rad Gradske uprave, tako da smo bili svjedoci u nebrojeno mnogo puta, da su bile sprečavane aktivnosti Grada kazao je Raljić navodeći da su te opstrukcije često išle na štetu osjetljviih kategorija stanovništva, pa čak i na štetu isplate dječijih dodataka i primanja za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

-Smatram da svakako u tim uslovima, da se na osnovne potrebe građana, ne bi trebalo posmatrati na taj način, jer smo svedeni na politikanstvo u koje ne bi trebalo da ulazimo. Te najbitnije i najnužnije teme bi trebali da prevaziđemo. Međutim, mi smo bili svjedoci svih ovih godina da se nastavilo s tom praksom. Tako je bilo od samog početka, tako da neko poboljšanje ne  bi trebali realno očekivati do sljedećeg saziva Skupštine grada, tvrdi Raljić

On kaže da se u Srpskoj demokratskoj stranci pomno prate dešavanja u poltičkom životu najvećeg grada Srpske, što je i logično.

-Kao što znate od 2020. godine imali smo jednog odbornika koji je učestvovao u radu gradske skupštine tako da smo bili uključeni u njen rad. Svjesni smo nemogućnosti implementacije svih ideja koje su bile zamišljene, zatim svega što se dešavalo poput blokade budžeta i slično. Povrh toga mora se priznati da je u gradu urađeno dosta toga. Svako ko dođe sa strane primjećuje nove stvari, nove detalje, ali smatram da bi bilo urađeno puno više kada bi gradska administracija radila u punom kapacitetu. Na sljedećim lokalnim izborima će to biti veoma bitno, jer moramo naglasiti da je Banjaluka opoziociono orjentisan grad. Bitan je naravno izbor gradonačelnika ali je takođe veoma bitno da Skupština bude u punom kapacitetu, kako bi bila veća prohodnost svih dobrih ideja, koje naši građani svakako zaslužuju, rekao je Raljić

On je naglasio da je javnost u gradu na Vrbasu svakako zbunjena jer su ponašanje, potezi i izjave prvog čovjeka gradskog parlamenta i gradonačelnika takve kao da ne žive u istom gradu.

-Svjesni smo da mi iz kampanje gotovo da i nismo ni izlazili. Kampanja kao da se nastavila. To na neki način umara i naše sugrađane. A oni ponajviše žele rezultate. Spomenuo sam maloprije, ali ponoviću još jednom da će izlaz iz ove situacije, pravi zilaz, dati jedino lokalni izbori, ali pod uslovom da građani biraju pametno,  da ne ponove greške pri izboru sastava gradske skupštine od prije četiri godine, zaključio je Raljić.

On je  naglasio da SDS neće Banjaluku na predstojećim izborima posmatrati izolovano, već isključivo  u okviru izbornog procesa u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, baš kao što bi lokalne izbore u cjelini  trebalo  gledati, kako je rekao, kao temelj za predstojeće opšte izbore koji će se održati za dvije godine.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
8.7 ° C
8.7 °
8.7 °
73 %
2.2kmh
48 %
ned
29 °
pon
28 °
uto
18 °
sri
6 °
čet
11 °

Posljednje