24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKAZdravica prije koncerta; Drinić zapjevao sa članovima „Banjalučke  svite“: "Puno mi je...

Zdravica prije koncerta; Drinić zapjevao sa članovima „Banjalučke  svite“: “Puno mi je srce Banjaluke”

Narodni poslanik Nebojša Drinić već je pokazao pjevačko umijeće na koncertima Ansambla “Banjalučka svita” koje redovno prati i podržava.

Prije sinoćnjeg nastupa na Festivalu uličnih svirača “Trotoart” pozvao ih je i u jednom banjalučkom lokalu održao zdravicu.

– Zdravica je utkana u našu narodnu svijest kao blagodarenje, kao izraz bratske ljubavi, kao simbol čestitosti i poštovanja. Zato sam htio prije nastupa, u duhu naše bogate tradicije, da zdravicom pozdravim članove “Vrbaske svite” i poželim im srećan nastup – rekao je Drinić.

Rukovodilac Ansambla “Vrbaska svita” Predrag Simišić kaže da je Drinić čest gost ovog muzičkog sastava u Boriku gdje imaju probe i uvježbavaju pjesme.

– Nebojša Drinić je prijatelj našeg ansambla koji nam pruža veliku podršku u radu, pomože nam kad god je u prilici, a voli i da zapjeva sa nama – rekao je Simišić.

U okviru druženja uz piće pjevušila se pjesma “Puno mi je srce Banjaluke” koju je Banjalučkoj sviti poklonila književnica Neda Gavrić, a muzički aranžman uradio profesor Predrag Simišić.

“Gdje se prva čaša pila svaka se dobra sreća vila i među nama desila, danas i vazda, ako bog da”, zdravica je kojom je Drinić Banjalučkom ansamblu poželio uspješan nastup na “Trotoartu” i svim predstojećim koncertima.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje