13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKAZaprimljeno 8.500 zahtjeva za besplatan javni prevoz u Banjaluci

Zaprimljeno 8.500 zahtjeva za besplatan javni prevoz u Banjaluci

Nastavljena je predaja zahtjeva za besplatne karte za javni prevoz, a do sada je zahtjev za ovu mjeru podrške predalo oko 8.500 naših sugrađana.

Kako je kazala koordinator za sprovođenje mjere besplatnog javnog prevoza Tanja Palačković, ove sedmice zaprimljeno je oko 6.500 zahtjeva, dok je u prošloj sedmici zahtjev predalo preko 2.000 penzionera i lica starijih od 65 godina.

-Iako na dnevnom nivou zaprimimo i do 1.300 zahtjeva zahvaljujući našem dobro organizovanom timu i našim zaposlenima proces predaje zahtjeva odvija se nesmetano – kazala je Palačkovićeva.

Ona je podsjetila da svi zainteresovani penzioneri, ali i lica starija od 65 godina zahtjev za izdavanje besplatne kartice mogu predati u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera Grada Banja Luka u Grčkoj ulici, ali i u prostorijama svih mjesnih zajednica.

-Potrebno je da penzioneri uz popunjen zahtjev prilože: dvije fotografije, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i ček od posljednje penzije. Kada je riječ o licima starijim od 65 koja nemaju penziju, umjesto čeka od penzije potrebno je da prilože ovjerenu izjavu da ne uživaju penziju ovdje niti u inostranstvu – rekla je Tanja Palačković.

Podsjećamo, gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem uvela je besplatan javni prevoz kao novu mjeru podrške penzionerima i licima starijim od 65 godina. Kroz ovu sistemsku mjeru podršku Grada dobiće 48.000 naših sugrađana.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje