13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeHRONIKAZa danas završena pretraga terena u selu jednog od osumnjičenih

Za danas završena pretraga terena u selu jednog od osumnjičenih

Ekipa žandarmerije sa crnim džipovima i kombijem pretraživala je danas kuću Srđana J. u selu Luke, koji je osumnjičen za ubistvo male Danke Ilić (2).

Nakon pretraživanja kuće oni su se premjestili na plac preko puta, koji je pretraživao i policijski pas kao i pripadnici žandarmerije koji su kopali na njemu, a sve vrijeme sa njima bio je Srđanov otac, piše Telegraf.

Džipovi i kombi žandarmerije su na kraju, u potrazi za tijelom nesrećne djevojčice Danke, otišli u kolibu Srđanovog djeda i vratili se čime su završili potragu za danas.

Podsjetimo, mala Danka Ilić nestala je iz dvorišta kuće u Banjskom Polju 26. marta, nekih pola sata nakon što je na imanje došla sa majkom im bratom.

Ministar policije je na konferenciji do detalja otkrio vremenski interval kada je porodica stigla na imanje i kada je dijete nestalo.

Prethodnih deset dana pripadnici policije, građani i brojne druge službe neumorno su tragale za djevojčicom, ali je, nažalost, danas potvrđeno da je mala Danka ubijena.

Ministar policije Bratislav Gašić obratio se javnosti nakon vijesti da je Danka Ilić, djevojčica za kojom je tragano 10 dana, monstruozno ubijena.
– Zločin koji je počinjen nad malom Dankom duboko je potresao celu Srbiju. Izražavam najdublje saučešće porodici male Danke. Nakon desetodnevne potrage pripadnici MUP uhapsili su S. J. i D. D, osumnjičene da su autom uradili i ubili Danku, pa njeno telo bacili na deponiju – rekao je ministar.Gašić ističe da su obojica priznali i do detalja opisali zločin, piše K1.

– Prema svim informacijama kojima raspolažemo, izneću vam retrospektivu. Majka Ivana Ilić je u 13.10 došla sa decom iz Bora. Ona se igrala sa decom i slikala ih. Mužu je u 13.22 poslala slike. Sin joj je tražio vodu, a za par minuta je shvatila da Danke nema. U 13.51 je zvala muža, a policija je stigla u 13 i 59 – rekao je ministar Gašić.

U 18.57 časova aktiviran je sistem Pronađi me, podseća ministar Gašić.

– Mi smo do detalja pratili kretanje majke, i svih mogućih lica koja su prolazila istom trasom. Proveravali i kada je nastala fotografija. To su nam bili bitni činioci za dobijanje informacija koliko je dete bilo van vidokruga majke. Način funkcionisanja sistema Pronađi me je objašnjen više puta, i zašto nije aktiviran odmah. Mi smo prošle godine imali preko 600 prijava nestanaka, i uglavnom decu nađu za nekoliko sati – istakao je Gašić.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje