23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAVodovod: Montira se nova pumpa u Novoseliji VIDEO

Vodovod: Montira se nova pumpa u Novoseliji VIDEO

Nakon demontaže stare pumpe, koja je bila u funkciji gotovo pola vijeka, danas je počela montaža nove pumpe na vodozahvatu Novoselija. U banjalučkom Vodovodu su naglasili  da se radi o jednostepenoj vertikalnoj pumpi sa dugim vratilom.

-Ova nova pumpa ima keramičke ležajeve za razliku od prethodne pumpe, čime se omogućuje dugotrajni  rad u najtežim uslovima, stoga su mnogo duži intervali između dva remonta, kazao je tehnički direktor Vodovoda Željko Raljić. On je naglasio da je minimalni kapacitet protoka 400 litara u sekundi, dok je maksimalni približno 700 litara i energetski je znatno efikasnija od stare, kazao je Raljić što po karakteristikama rada, ona može u pojedinim situacijama zamijeniti dvije pumpe koje je “Vodovod” do sada imao.

-Kada je ugradimo biće to obavljenih pola posla na revitalizaciji vodozahvata, s obzirom na to da smo tokom prošle godine reparirali jednu od pumpi. Treba još napomenuti da je ovo svakako dobar korak i u pripremi za ljetnu sezonu, koji će nam olakšati nastojanja da održimo kontinuitet u vodosnabdijevanju – kazali su u banjalučkom  „Vodovodu“.

Detaljnije na video linku:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
40 %
2.5kmh
10 %
sub
23 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje