12.7 C
Banja Luka
Petak, 19 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAUskoro odluka o mjerama za učenice Tehnološke škole koje su se potukle

Uskoro odluka o mjerama za učenice Tehnološke škole koje su se potukle

Nakon tuče koja se u srijedu desila u Tehnološkoj školi u Banjaluci, gdje su se dvije učenice potukle, a jedna od njih je imala i krvarenje iz nosa, Dejan Čutura, direktor ove obrazovne ustanove, kazao je da će u ponedjeljak biti sjednica nastavničkog vijeća, na kojem će biti odlučeno koje mjere će biti preduzete u vezi sa ovim slučajem.

“Mi smo obavijestili i Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, ne možemo preko noći donositi odluke”, kazao je Čutura i dodao da učenici do tada normalno idu na nastavu.

Kako je pojasnio, postoje razne mjere koje se mogu izreći učenicama, od smanjenja vladanja, raznih ukora, pa do isključenja iz škole.

Aleksandra Damjanović, pedagog ove škole, kazala je da su nakon ovog nemilog događaja odmah pozvali roditelje i staratelje, te obavijestili policiju, ali i pozvali Hitnu pomoć.

“Naravno da će nastavničko vijeće biti upoznato sa svim detaljima i saznanjima do kojih smo mi došli i tu se donose dalje odluke o sankcionisanju”, kazala je Damjanovićeva.

Iz Policijske uprave Banjaluka kazali su da je o ovom događaju obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka, kao i dežurni tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Sada slijedi preduzimanje mjera i radnji u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”, kazali su u PU Banjaluka.

Podsjetimo, dvije učenice nižih razreda Tehnološke škole iz Banjaluke potukle su u srijedu ujutru ispred ove obrazovne ustanove, te je jedna od učenica završila na pregledu u Urgentnom centru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Čutura je tada rekao da se tuča desila van školskog dvorišta, a radnici škole su prišli i razdvojili ih u tuči.

“Jedino što me je zabrinulo da ostali učenici nisu bili solidarni i nisu reagovali, niti pokušali da ih spriječe u tuči”, pojasnio je Čutura i dodao da je samo jedna učenica pokušala da ih razdvoji.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
12.7 ° C
12.7 °
12.7 °
53 %
1.2kmh
60 %
pet
13 °
sub
11 °
ned
5 °
pon
6 °
uto
6 °

Posljednje