13.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeBANJALUKAUskoro novo dječije igralište u naselju Paprikovac

Uskoro novo dječije igralište u naselju Paprikovac

Mališani u naselju Paprikovac dobiće novo dječije igralište u stambenom bloku na uglu ulica Vojvođanske i Ranka Šipke.

Tako će najmlađi sugrađani na Paprikovcu dobiti uređen kutak za igru sa ljuljaškama, klackalicama, njihalicama, toboganima…

-Grad Banjaluka raspisao je tender za izbor izvođača radova na izgradnji budućeg novog mjesta za igru mališana u ovom dijelu Banjaluke – kažu  Gradskoj upravi.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove podsjećaju da je u proteklom periodu Banjaluka dobila više dječijih igrališta, kako u gradskim tako i u prigradskim i seoskim naseljima.

Osim što je u gradu izgrađeno i najveće dječije igralište u Parku „Mladen Stojanović“ koje se prostire na površini od 1.500 kvadratnih metara, na ovoj lokaciji obnovljeno je i postojeće igralište koje je obogaćeno dodatnim sadržajima za igru i zajedno sa novim igralištem čini jednu cjelinu.

Ističu da su nova dječija igrališta izgrađena i u naseljima Kočićev vijenac, Bulevar, Kuljani, Trla, Obilićevo, Drakulić, Centar, Petrićevac, Šargovac, Dragočaj, Starčevica, Racune, Ramići, Mišin Han i Bronzani Majdan.

Ove godine fokus je i na rekonstrukciji postojećih igrališta u onim naseljama gdje su igrališta dotrajala. Tako je u planu rekonstrukcija igrališta u ulicama Carice Milice, Srđe Zlopogleđe, Save Ljuboje, Tarasa Ševčenka, ali i igrališta u Lorkinom naselju, te naseljima Borik i Centar.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
92 %
0.9kmh
7 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
30 °

Posljednje