20.7 C
Banja Luka
Utorak, 23 Jula, 2024
HomeBANJALUKAU Slavićkoj više od 30 godina slušali obećanja, danas konačno dobili vodu

U Slavićkoj više od 30 godina slušali obećanja, danas konačno dobili vodu

Nakon mnogo godina čekanja, konačno je okončana izgradnja sekundarne vodovodne mreže za podsistem „Zvijezda“, odnosno vodovodnog sistema Slavićka 2, zahvaljujući čemu je 150 domaćinstava dobilo vodu.

Mještane je danas obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji im je tom prilikom uručio i vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, te je poručio kako je ovo jedan od najvažnijih i izuzetno vrijenad projekat iz oblasti vodosnabdijevanja, ali i ispravljanje nepravde koja je u ranijem periodu učinjena mještanima ovog dijela Banje Luke.

-Radi se o važnom projektu, na koji su čekali mještani decenijama. Teren je bio dosta izazovan i bilo je potrebno da radimo prepumpne stanice, rezervoar i čak 14 kilometara vodovodne mreže. Prva smo administrcija koja je ovdje dolazila više puta i niko nam nije vjerovao da ćemo dovesti vodu, jer su mještani rekli da su im tu vodu obećavali 30 godina. Sada smo riješili ovo životno pitanje – kazao je gradonačelnik.

Napomenuo je da je trebalo dvije godine rada kako bi se prebrodili svi izazovi na terenu.

-Sada ovdje u Slavićki teče voda. Takođe ovim domaćinstvima ovdje ostavljamo i 100.000 KM kroz besplatne priključke na vodovodnu mrežu. Definitivno, ovo je datum koji će Slavićka da pamti – zaključio je gradonačelnik.

Jedan od mještana ovog dijela grada, Radan Tramošljika zahvalio je gradonačelniku i njegovom timu što su riješili pitanje vode u ovom mjestu.

-Prvi put se osjećamo da i mi pripadamo nekome i da je neko uradio nešto za nas. Osim gradske vode koja ovdje nama život znači dobili smo i besplatne priključke što nam daje nadu da će i ubuduće biti dosta ovakvih projekata značajnih za građane. Više domaćinstva ovdje su riješila i pitanje legalizacije kuća, na čemu smo zahvalni gradonačelniku – kazao je Tramošljika.

Naime, sa vodovodnog sistema Crno Vrelo voda je transportnim cjevovodom odvedena prema Prijedoru još 2016. godine dok je naselje Slavićka 2 (zaseoci Preradi, Tramošljike, Ritani, Kneževići, Bošnjaci) izostavljeno iz projektne dokumentacije i do 2022. godine nije realizovana vodovodna mreža u ovom naselju, dok aktuelna gradska admnistracija nije započela projekat.

U okviru projekta izgrađeni su rezervoar i pumpna stanica samo za potrošače Slavićke 2, te potisni cjevovodi i distributivna mreža.

Izvođač radova je bilo preduzeće „Hidrokop“, dok je ukupna investicija 1,7 miliona KM.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
90 %
2.2kmh
9 %
uto
31 °
sri
26 °
čet
28 °
pet
29 °
sub
22 °

Posljednje