9.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeBANJALUKAEkonomijaTurizam povećao budžet Banjaluke

Turizam povećao budžet Banjaluke

BANJALUKA – Turizam je povećao budžet Banjaluke za 2 miliona KM u 2023. godini.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, istakavši da analize još jednom potvrđuju da je turizam strateška šansa za razvoj privrede u Banjoj Luci.

“U odnosu na 2019. godinu turizam u Banjoj Luci je narastao, prema broju noćenja, za 28%. U istom periodu rast turizma u ostatku Republike Srpske iznosi svega 11% ili gotovo 3 puta manje”, kaže Kresojević.

Kako ističe sjajnim rezultatima doprinijeli su konkretni projekti koje je u proteklom periodu sprovodila gradska administracija.

“Konkretni projekti: teniski turnir, uređenje plaža na obalama Vrbasa, izgradnja dajak pristaništa, uređenje šetališta, uređenje saobraćajnica i parkovskih površina u centru grada, najbogatiji kalendar događaja od aprila do oktobra donijeli su rezultate koje smo očekivali “, rekao je on.

Dodao je da se nastavlja sa ulaganjima u budućnost Banjaluke kroz izgradnju gradskog parka, uređenje Kastela, izgradnju vidikovca na Banj brdu, uređenje šetališta i plaže na Vrbasu, jer, prema njegovim riječima, upravo uređenje grada donijelo je konkretne rezultate.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
9.7 ° C
9.7 °
9.7 °
95 %
1.2kmh
15 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
28 °

Posljednje