24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKADruštvoTražili niže cijene u vrtiću "Zvjezdica" dobili ispisnice

Tražili niže cijene u vrtiću “Zvjezdica” dobili ispisnice

Roditelji čija djeca pohađaju privatni vrtić “Zvjezdica” u Banjaluci, a predali su zahtjev za snižavanje cijene, dobili su ispisnice.

Oni se sami ispisuju od 30. septembra, na njihov lični zahtjev preko formulara dobijenog iz Gradske uprave koji se može naći na internetu – rekli su iz vrtića “Zvjezdica” za Nezavisne novine i dodali da do danas imaju četiri ovakva zahtjeva.

Bojan Kresojević, gradski menadžer, istakao je da su preuzeta ukupno 23 zahtjeva.

– Nije me niko kontaktirao u vezi sa ispisnicom i nisam dobio informaciju o tome – rekao je on.

Podsjećamo da roditelji djece koja borave u PU “Zvjezdica” mogu preuzeti obrazac zahtjeva za snižavanje cijene na 380 KM u kancelariji 23 Gradske uprave.

Kazao je ovo ranije Kresojević, koji je tada poručio i to da se, prema zahtjevu, traži smanjenje cijene na 380 KM, koje će se primjenjivati najkasnije od 1. oktobra.

– U slučaju da ‘Zvjezdica’ pozitivno ne odgovori na zahtjev u roku od 15 dana od dana preuzimanja, smatra se da je roditelj raskinuo ugovor, pri čemu se raskid ugovora primjenjuje od 1. oktobra. Prema sporazumu, koji se takođe potpisuje u kancelariji 23, a čiji potpisnik je i gradonačelnik, grad će obezbijediti boravak ove djece u javnim vrtićima od 1. oktobra – rekao je on ranije.

Istakao je i to da roditelji koji su potpisali aneks ugovora sa “Zvjezdicom” za novu cijenu od 450 KM takođe imaju mogućnost da predaju zahtjev za snižavanje cijene na 380 KM i sporazum sa gradom o obezbjeđenju mjesta od 1. oktobra u javnom vrtiću.

“Nakon potpisivanja sporazuma sa gradom potrebno je da roditelji predaju dokaz da su dostavili/predali zahtjev PU ‘Zvjezdica’. Sporazum sa gradom se može potpisati do 5. jula. Nakon 5. jula biće dostupne informacije i za roditelje čija djeca borave u drugim predškolskim ustanovama o načinu rješavanja problema neopravdanog povećanja cijena. Kako je i najavljeno, potpisan je pravilnik kojim je subvencija povećana na 100 KM za prvo dijete, a 200 KM za svako naredno”, istakao je tada Kresojević.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje