13.7 C
Banja Luka
Petak, 14 Juna, 2024
HomeBANJALUKATišina u Bijelom Potoku je i danas glasna VIDEO

Tišina u Bijelom Potoku je i danas glasna VIDEO

Tišina je u Bijelom potoku  i danas glasna. Selu su na Vaskrs 1942. presudile ustaše. Na prevaru su pobijene cijele porodice. Zbori nam to Branko Milinkovć. Njemu su ustaše pobile braću, sestre, rodbinu.

-Dugo se ćutalo o zložinu u Bijeom Potoku. Dugo je istina o stravičnm zločinu kojim su srpska sela podno Ponira zavijena u crno, skrivana od javnosti. Gotovo punih 60 godina. Meni su ubijeni moj jednogodišnji brat Uroš, tri setstre i prva supruga mog oca, stričevi, rodbina, kaže Branko Milinković, predsjednik Udruženja „Bijeli Potok“.

U Bijeli Potok dolazimo da se pomolimo nevino stradalim žrtvama ustaškog terora, kaže prvi čovjek grada, navodeći da istina kad tad mora izaći na vidjelo

-Jedina krivica je to što su bili Srbi i pravoslavci, borili se za svoje i živjeli na svojim ognjištima, vjerovali u komšije, u prijatelje i u sve druge narode koji su ovdje živjeli – kazao je gradonačelnik, dodajući da kada pogledamo cijeli 20. vijek,  2,5 miliona Srba je pobijeno, a da nam se danas za svu žrtvu kao „nagrada“ pokreće sramna rezolucija protiv nas.

Kako je istakao, naš je usud, nažalost, da trpimo nepravdu, ali da govorimo istinu i da imamo naš odgovor u nacionalnu politiku, da se borimo za svoje i da znamo šta je naša istorija i šta su naši korijeni.

-Upravo danas polažući vijence ovdje na ovom spomen-obilježju, kao i na Spomeniku borcima NOR-a,  Banja Luka se prisjeća velike žrtve svog naroda za slobodu i svijeta i čovječanstva,  ali i za našu vijekovnu slobodu na našim ognjištima. Srpski narod je podnio ogromnu žrtvu u Drugom svjetskom ratu, da bi oni koji su bili na drugoj strani istorije sada pokretali razne rezolucije, dodaje Stanivuković

U Bijelom Potoku tišina je i danas glasna. Generacije su zbrisane sa lica zemlje na krvavi Vaskrs Četrdeset i druge. Prema njima imamo dug i obavezu da se ovaj strađni zločin nikada ne zaboravi, rekoše na kraju u Bijelom Potoku.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
clear sky
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
92 %
0.9kmh
7 %
pet
23 °
sub
27 °
ned
27 °
pon
27 °
uto
30 °

Posljednje