21.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeDOGAĐAJISve je spremno za još jedan festival „Kozara etno“

Sve je spremno za još jedan festival „Kozara etno“

Festival „Kozara etno 2024“ donosi od 5. do 7. jula još jednu, trodnevnu čaroliju koja spaja tradiciju, običaje i folklor.

-Festival „Kozara etno“ je prepoznatljiv po tome što svake godine ima određenu temu koja predstavlja različite aktivnosti koje su se u potkozarskim selima izvodile u kući i u polju. Ove godine je to radionica na temu „tambura tronožica“. Od 2005. godine festival u potkozarskom mjestu Piskavica i Banjaluci okuplja više od 400 izvođača iz različitih zemalja – navedeno je u saopštenju KUD-a „Piskavica“.

Ističu i to kako svakim novim izdanjem festival sve posjetioce vodi na put kroz život Kozarčana i pokazuje kako je nekada bilo na Kozari i u Potkozarju kroz prezentaciju tradicionalnih običaja, kulture i domaće kuhinje.

-Kao član „CIOFF“ sekcije za Bosnu i Hercegovinu, festival „Kozara etno“ je posvećen očuvanju kulturnog naslijeđa sa područja Kozare i Potkozarja. Kroz dosadašnjih 18 festivalskih izdanja nastupilo je oko 7.500 učesnika iz 30 zemalja svijeta. Budite i ove godine sa nama da zajedno istražujmo bogatu istoriju i kulturu Kozare i Potkozarja – navedeno je u saopštenju.

Festival će početi 5. jula u Piskavici, naredni dan, 6. jula rezervisan je za sjajnu zabavu u sklopu „Akvane“, dok će treći dan festival biti na Trgu Krajine, a kompletan program pogledajte OVDJE.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
broken clouds
21.7 ° C
21.7 °
21.7 °
99 %
1.9kmh
67 %
sub
22 °
ned
31 °
pon
33 °
uto
33 °
sri
26 °

Posljednje