25.7 C
Banja Luka
Četvrtak, 20 Juna, 2024
HomeBANJALUKASutra obustava saobraćaja zbog otvaranja Arnaudije, pojedini kafići biće zatvoreni

Sutra obustava saobraćaja zbog otvaranja Arnaudije, pojedini kafići biće zatvoreni

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da će u utorak, 7. maja, u Banjaluci biti obustavljen saobraćaj povodom otvaranja džamije Arnaudije.

Obustava će biti na dionici puta Banjaluka-Srpske Toplice, od raskrsnice sa Solunskom ulicom do raskrsnice sa kružnim tokom Bulevar cara Dušana – Karađorđeva – Krajiških brigada od sedam do 15 časova, a na Bulevaru cara Dušana od raskrsnice sa ulicom Jovana Dučića do raskrsnice sa kružnim tokom, Omladinske ulice od sedam časova.

Saobraćaj će biti obustavljen od sedam časova u ulici Braće Mažar i majke Marije od raskrsnice sa Zmaj Jovinom ulicom do raskrsnice sa Omladinskom ulicom, u ulici Meše Selimovića, na dijelu od raskrsnice sa Zmaj Jovinom, te u ulici Branka Majstorovića od raskrsnice sa Zmaj Jovinom. Obustava će trajati dok bude bilo potrebno.

Iz policije ističu da će u istom periodu saobraćaj biti obustavljen i u blici Braće Mažar i majke Marije, na dijelu do ulice Meše Selimovića, kao i u ulici Simeuna Đaka od raskrsnice sa Zmaj Jovinom ulicom do raskrsnice sa Omladinskom ulicom.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja linije javnog prevoza biće preusmjerene na alternativne trase.

Izmjena u saobraćaju predviđena je i na magistralnom putu, a podrazumijeva zabranu saobraćaja za vozila ukupne mase veće od tri i po tone, koji će biti preusmjeren na istočni tranzit iz smjera Laktaša.

Vozila će biti preusmjerena na raskrsnici sa kružnim tokom u Ulici Ivana Gorana Kovačića – Marije Dimić – Krajiških brigada, dok će iz smjera Mrkonjić Grada biti preusmjerena na most u naselju Srpske Toplice u ulici Manjačkih ustanika.

Policijska uprava Banjaluka apeluje da vozači u tom periodu koriste alternativne pravce da bi se izbjegle gužve, duža zadržavanja ili zastoji.

Na zahtjev Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijske uprave Banjaluka, donesena je naredba o privremenoj zabrani rada ugostiteljskih objekata, te točenja alkoholnih pića u pojedinim ugostiteljskim objektima na području grada.

Ovom Naredbom, 7. maja  u vremenu od sedam do 17 časova, privremeno se zabranjuje rad u ugostiteljskim objektima koji se nalaze na širem prostoru oko objekta Arnaudija u ulicama Braće Mažar i majke Marije, Meše Selimovića, Branka Majstorovića, Bulevar Cara Dušana, Vojvode Momčila, Simeuna Đaka, Kralja Petra I Karađorđevića, i to su: Restoran „Alas“, „Peckam Pub“, „Cafe Coffe“, „Dublin Pub“, „Therapy“, „Verdi“,„Aleksandrija“, „Mikonos“, „Boki lav“ i „Gavran“.

Privremeno se zabranjuje točenje alkohola u ugostiteljskim objektima „007“, „FARSA“, Restoran „Veranda“, „Mariner“, „Sangrija“, „Caffe Tipp“ i „Stara Banjaluka“.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
scattered clouds
25.7 ° C
25.7 °
25.7 °
55 %
0.3kmh
44 %
čet
33 °
pet
38 °
sub
32 °
ned
28 °
pon
29 °

Posljednje