24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKAStanivuković: Život i suživot su lijepa, poželjna i realna stvar

Stanivuković: Život i suživot su lijepa, poželjna i realna stvar

 Udruženje Slovenaca Republike Srpske “Triglav” Banjaluka organizovalo je manifestaciju “Slovenački dan”, u okviru koje je na sportskim terenima u Slatini održan bogat kulturno – umjetnički i zabavni program.

Manifestaciji, koja se održava 15. put zaredom, prisustvovao je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je poručio da sa velikom ljubavlju u našem gradu dočekujemo svakog čovjeka i da Grad Banjaluka podržava i razumije sve nacionalne manjine.

“Zadovoljstvo je bilo, zajedno sa ambasadorom Slovenije u BiH gospodinom Serdarom, biti dio manifestacije “Slovenački dani” koja se po 15. put održava na granici Banjaluke i Laktaša, u Slatini. Život i suživot su lijepa, poželjna i realna stvar i drago mi je da svaki narod ima svoj dan i praznike. Raduje me i kao gradonačelnika, ali i mladog čovjeka da se upoznajem sa kulturama drugih naroda, a naravno da se i drugi narodi upoznaju sa dubokim korijenima tradicije, kulture, nacionalne svijesti i identiteta srpskog naroda. Kada upoznajemo druge narode i kulture, kada u Republici Srpskoj ima mnogo naroda, prepliće se mnogo kultura i običaja to znači da je ovo samo bogatije, raznolikije podneblje”, kazao je Stanivuković.

Zaključio je da je Banjaluka uvijek bila grad otvorenog srca, a ovaj događaj je najbolji pokazatelj našeg velikog prijateljstva sa Slovenijom, jer upravo tamo, živi i radi mnogo Banjalučana, koji su danas bili dio ove manifestacije.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje