13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKAStanivuković: SNSD je ostao usamljen u politici opstrukcija VIDEO

Stanivuković: SNSD je ostao usamljen u politici opstrukcija VIDEO

-Opet je SNSD u Banjaluci bio protiv svega – besplatnih placeva za mlade bračne parove, izgradnje kolektora, izgradnje parka, donacije Evropske unije, protiv prihoda od poreza na neporketnost, ali i portiv toga da kladionice pomjerimo dalje od obrazovnih ustanova. Dakle, protiv svega su, ali sva sreća pa ih koalicija ne prati i neke od ovih tačaka dnevnog reda naći će se na narednom zasjedanju Skupštine Grada.

Kazao je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković nakon sjednice Kolegijuma Skupštine Grada.

Poručio je gradonačelnik i to kako će na narednoj sjednici, koja je zakazana za četvrtak, 21. mart,  odbornici raspravljati i o rješenju pitanja preduzeća „Akvana“.

-Želim da zahvalim svim odbornicima koji su podržali ovu tačku, dozvolili da se nađe na narednom zasjedanju Skupštine Grada, jer ćemo riješiti pitanje „Akvane“ i radnika. Hvala odbornicima i što su podržali tačku koja se tiče poreza na nepokretnost, što ćemo raspravljati o tome – ističe on.

Ipak, kako kaže Stanivuković, ponovo su odbornici skinuli mnogo bitnih tačaka na sjednici Kolegijuma.

-Opet su skinuli sa dnevnog reda tačku koja se tiče besplatnih placeva za mlade bračne parove. Mi smo u predjelu Motika i na još nekim mjestima u Banjaluci odredili placeve koji bi dodijelili mladim bračnim parovima. Neki odbornici su komentarisali da Motike nisu lijepo naselje za to, a ja smatra da su Motike divno naselje u koje ulažemo. Siguran sam da bi mladi bračni parovi bili zadovoljni da dobiju plac upravo tu, a SNSD nije za to, kao da je to poniženje. Ipak, nećemo odustati od ove odluke, nastavićemo i dalje da je predlažemo – kazao je on.

Gradonačelnik je poručio i to kako ni izgradnja najvećeg parka kod „Delta planeta“ i dalje ne dobija podršku da se nađe na dnevnom redu Skupštine, te da su odbornici ponovo bili i protiv izgradnje kolektora.

-Park nije na dnevnom redu, iako ga mi pravimo. Ipak, svi su bili ponovn protiv izgradnje kolektora. Oni nisu za to da se izgrade kolektori, što je paradoks jer predsjednik Vlade Republike Srpske nama šalje Kineze da razgovaramo upravo o toj temi. Meni je nevjerovatno da je bilo ko protiv ovog projekta- dodao je Stanivuković.

Poručio je i to kako su odbornici na Kolegijumu skinuli i sve kalendare manifestacija, kao i programe za komunalnu i drugu potršnju.

-Sve u svemu ovaj Kolegijum je mnogo optimističniji, jer nisu skinuli sve tačke koje su htjeli. Da su usvojene sve ove tačke dnevno reda, mi bi smo mogli da dijelimo placeve, riješimo pitanje „Akvane“ mogli bi smo pomjeriti kladionice i kockarnice što dalje od obrazovnih ustanova i dobili donaciju Evropske unije da gradimo kolektore. Dodatno, SNSD je bio i protiv Nacrta rebalansa budžeta za 2024, dok je drugi dio koalicionih parntera to podržao. Podsjećamo da nisu dali da prođe rebalans za 2023. godinu, pa nam Nacrt rebalansa za ovu godinu popravlja stanje koje su srušili neustavanjem ovog dokumenta. Nastavljamo borbu i predlagaćemo ono što je dobro za Banjaluku – rekao je Stanivuković.

Potpredsjednik Skupštine Grada Saša Čudić poručio je kako će naredno zasjedanje Skupštine Grada zakazano za četvrtak, 21. marta sa početkom u 9.00 časova, te da će se naći niz bitnih tačaka.

-Na narednom zasjedanje naći će se set regulacionih planova, subvencije u javnom prevozu, razmatraćemo i utvrđivanje poreza stope na nepokretnost. Razgovaraćemo i o određenim kreditnim zaduženjima. Dakle, ima jako mnogo materijala. Razmatrali smo i to da se naredna sjednica Skupštine Grada zakaže već za početak aprila – ističe Čudić.

Odbornici kluba “Narodni front Banjaluka” zove Saša Lazić i Dijana Ješić kritikovali su gradonačelnika zbog, kako su rekli, nekorektnih izjava prvog čovjeka grada koje se tiču neprisustva odbornika ove stranke na sastanku upriličenom u utorak.

-Nekorektno je da se na takav način obračunava sa bilo kim, rekao je Lazić uputivši opasku gradonačelniku Banjaluke.

– Evo ni danas se gradonačelnik nije udostojio da izgovori ime Narodnog fronta rekla je odbornica Dijana Ješić iako će se, kako je rekla, neke tačke naći na dnevnom redu samo zahvaljujući tome što su za njihove prijedloge glasali odbornici upravo ovog kluba odbornika.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje