24.7 C
Banja Luka
Subota, 20 Jula, 2024
HomeBANJALUKAStanivuković o projektima na koje su građani Banjaluke čekali decenijama: O nama...

Stanivuković o projektima na koje su građani Banjaluke čekali decenijama: O nama govore djela

Most u Česmi, prva osnovna škola, Centralno spomen-obilježje, uklanjanje starog hotela Palas, novi parkovi i uređenje obala Vrbasa, samo su neki od krupnih projekata koje je aktuelna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem realizovala odnosno pokrenula, a na koje je Banja Luka čekala decenijama.

-Vrijeme čekanja zamijenili smo vremenom rada – poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, govoreći o velikim projektima koji su u njegovom mandatu urađeni, a na koje je Banja Luka čekala decenijama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Naglasio je da nakon deset godina od poplava mještani dobijaju most u Česmi.

-Dvadeset godina je prošlo od kada Banjalučani čekaju novu školu. Mi smo sagradili prvu školu nakon te dvije decenije, i to OŠ „Kosovo i Metohija“ u naselju Ada – kazao je gradonačelnik.

Ističe da 30 godina Republika Srpska čeka Centralno spomen-obilježje, a da danas njegovi stubovi niču u centru Banje Luke.

-Četrdeset godina čekalo se rušenje starog i izgradnja novog hotela „Palas“, a danas starog više nema i uskoro niče novi – naveo je gradonačelnik.

Kako je kazao, 50 godina Banjalučani nisu dobili nijedan park.

-Mi gradimo pet novih parkova. Šezdeset godina nisu uređivane ni obale Vrbasa, a danas su one postale oaze mira i pravi raj uz rijeku. U ovom mandatu uredili smo pet kilometara obala Vrbasa – istakao je gradonačelnik projekte na koje su sugrađani čekali decenijama.

Napominje da se ovaj posao mora živjeti 24 časa.

-Neki mogu da me vole ili ne, da im budem simpatičan manje ili više, ali niko ne može da ospori rezultate rada u protekle četiri godine. O nama govore djela – zaključio je gradonačelnik.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
24.7 ° C
24.7 °
24.7 °
97 %
1.5kmh
93 %
sub
25 °
ned
32 °
pon
32 °
uto
33 °
sri
24 °

Posljednje