28.7 C
Banja Luka
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
HomeBANJALUKAStanivuković o izgradnji spomenika u Banjaluci: Neka bude simbol i žrtve i...

Stanivuković o izgradnji spomenika u Banjaluci: Neka bude simbol i žrtve i budućnosti VIDEO

“Lijepo je, ponosno, tužno, srećno i neobično je. Vjerovao sam u ovaj dan, ali iskreno i sumnjao, što je život, ali vjera je bila jača. Drago mi je da danas stojimo pored projekta koji čekamo 30 godina. Danas mogu reći da stojimo pored novog srpskog svetilišta. Ovo je simbol našeg stradanja”, poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković tokom obraćanja u okviru obilska gradilišta Centralnog spomen-obilježja, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ističe da kada je prije tri i po godine krenuo u ovaj projekat da se sjeća da tada nije bilo ni projekta, ni sredstava ni lokacije, nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi. Danas imamo sve. Između tog ničega i svega bila je vjera i srpski zavjet da se ovaj spomenik mora izgraditi. Imali smo vjeru da ovo možemo da uradimo i da ovaj projekat možemo da završimo ovo je sve srpski zavjet, ponos, naše duhovno pokajanje, naš svjetionik i staza za oprost i nama i drugima, a i motivacija. Ovo je uvijek naš početak i mjesto gdje se treba uvijek vratiti. Ovo je Republika Srpska ne u malom, nego Republika Srpska u najvećem – poručio je gradonačelnik.

Kako je kazao, ovdje na ovim stubovima će kao freske stajati imena 24.000 heroja, koji su ispred svog života stavili Republiku Srpsku.

“Ovaj spomenik biće bukvar svoj našoj djeci, bukvar krvlju natopljen i bukavr iz kojeg će sve generacije moći da uče. Ovo je svetinja pred kojom niko od nas nema pravo reći da nešto nije nemoguće, jer su ovi heroji ispunili ispunili najveći zadatak i mi ne bismo danas bili ovdje da nije bilo ovih ljudi”, kazao je gradonačelnik.

Zahvalio je svima koji su učestvovali u ovom projektu, jer kako je kazao – najvažnije je da smo sigurni da ćemo za nekoliko mjeseci završiti ovaj značajni projekat.

“Neka ovaj spomenik bude simbol i žrtve i budućnost”, zaključio je gradonačelnik.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
28.7 ° C
28.7 °
28.7 °
36 %
2.5kmh
100 %
pon
32 °
uto
32 °
sri
29 °
čet
28 °
pet
29 °

Posljednje