23.7 C
Banja Luka
Subota, 13 Aprila, 2024
HomeBANJALUKAGradonačelnik: Tražimo da se sjednice Skupštine Grada redovno održavaju VIDEO

Gradonačelnik: Tražimo da se sjednice Skupštine Grada redovno održavaju VIDEO

Želimo da u Banjaluci imamo demokratski ambijent i da sjednice Skupštine Grada budu redovne i da se održavaju, da Grad funkcioniše kao Gradska uprava i Skupština Grada.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković povodom dešavanja u vezi sa neodržavanjem vanredne sjednice gradskog parlamenta, a za čiji je nastavak inicijativu potpisalo 18 odbornika.

Kako je naveo – „iz Gradskog odbora SNSD-a stigle su najave blokade Banjaluke“

-Današnjom dojavom o bombi u Gradskoj upravi su sproveli svoju najavu blokade Banjaluke u djelo. Rekli su da će po svaku cijenu biti prekinuta sjednica Skupštine Grada i to su uradili – kazao je gradonačelnik.

Podsjetio je da je 18 odbornika potpisalo incijativu i predložilo predsjedniku Skupštine da se danas održi nastavak vanredne sjednice o rebalansu.

–Jutros su došli da se održi sjednica i nikada nisam rekao da su oni potpisali za rebalans, nego da se sjednica održi. Sjednice se moraju održavati. Teče 61. dan kako nema redovne sjednice. 11. januara je bila vanredna sjednica pa je prekinuta, a 18. januara nije nastavljena jer nije bilo kvoruma. U roku od 15 dana nije bilo nastavka i prema tom osnovu imamo mogućnost da zakažemo sjednicu – naglasio je gradonačelnik.

Istakao je da će nastaviti i dalje da radi sve da Banjaluka funkcioniše, te da se sjednice Skupštine Grada održavaju.

– Još jednom navodim da nikoga nismo potkupljivali, to je vrijeđanje odbornika i pritisak na njih i njihove porodice. Zaista sam zahvalan svakom odborniku koji je imao želju da se održi sjednica i koji uprkos pritiscima žele da se Banja Luka odblokira. Moja želja i namjera je da se sjednice održavaju i da se diskutuje, ali nije legitimno da nemamo sjednice, da od gotovo 12 mjeseci od kada je ovo rukovodstvo na čelu Skupštine – osam mjeseci nemamo nijednu sjednicu. Zato pozivam da se vratimo u demokratske tokove, da imamo zasjedanja gradskog parlamenta – rekao je gradonačelnik.

Ponovio je da posljedice neusvajanja rebalansa mogu biti te da javni prevoz svakog časa može stati, te da rebalans čekaju i stipendisti Grada i udruženja koja pomažu licima sa poteškoćama u razvoju, jer za uplate prema njima nema osnova bez donošenja tog dokumenta.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
few clouds
23.7 ° C
23.7 °
23.7 °
51 %
1.5kmh
13 %
sub
22 °
ned
29 °
pon
27 °
uto
27 °
sri
5 °

Posljednje