13.7 C
Banja Luka
Subota, 25 Maja, 2024
HomeBANJALUKAStanivuković na otvaranju Arnaudije: Banjaluka pripada svima koji žive u njoj

Stanivuković na otvaranju Arnaudije: Banjaluka pripada svima koji žive u njoj

Danas je svečano otvorena džamija Arnaudija, a ovom događaju je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je naglasio gradonačelnik, veliko mu je zadovoljstvo što danas ima priliku da sve prisutne pozdravi kao jedan od domaćina u ime Banje Luke.

“Postoji izreka koja kaže da gradovi i vjerska obilježja pripadaju onima čiji su to spomenici, svetinje i bogomolje. Danas je više nego jasno da Banja Luka pripada svima nama. Čestitam svima na ovom važnom, dugoočekivanom događaju, danu kada ova prelijepa bogomolja otvara svoja vrata. Želim da mnogo godina, decenija i vijekova bude otvorena za molitvu svim vjernicima islamske vjeroispovijesti”, kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako se svi u svojim bogomoljama mole Bogu, da im da snagu za svakodnevicu.

“Molimo se da možemo da nosimo živtno breme koje život stavlja na naša leđa. Životno breme se mjeri u našoj snazi da pogledamo jedni druge i da oprostimo jedni drugima ono što se oprostiti može. Drago mi je da smo okupljeni u našoj Banjoj Luci. Najljepše u istoriji svjetske civilizacije jeste što smo gradili bogomolje. Dokaz za to jeste da ova prelijepa bogomlja koja nije samo boogmolja, nego i most zato što je posljednja džamija koju smo obnovili da bi postali bliži jedini drugima, da bi se povezali i bili bliži Bogu”, kazao je on.

Naglasio je i to da je Banja Luka završila jedan važan zadatak, a to je da su obnovljene sve crkve, katedrale i džamije.

“To je Banja Luka. Svaki čovjek ima pravo na svoju vjeru i slobodu. Žao mi je što su neki autobusi otkazali svoj dolazak, bojeći se da ovdje neće biti bezbijedno. Ja želim da im kažem da Banja Luka ima ljubavi za sve. Banja Luka je otvoren grad u koji su zaista svi dobrodošli”, rekao je gradonačelnik.

Otvaranju Arnaudije prisustvovali su i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, srpski član predsjedništva, Željka Cvijanović i predsjednik Vlade, Radovan Višković.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Banja Luka
overcast clouds
13.7 ° C
13.7 °
13.7 °
88 %
1.6kmh
99 %
sub
22 °
ned
19 °
pon
23 °
uto
18 °
sri
16 °

Posljednje